Aloita viikko vegaanisesti

Vegaaninen kermainen sipuli-pinaattikastike

Kuten olen tullut usein maininneeksi, perheessämme syödään aika usein täysin vegaanista ruokaa. Koska olen itse sekasyöjä, joudun käyttämään ruuanlaitossa usein mielikuvitusta saadakseni aikaiseksi kaikille perheenjäsenille sopivaa ja maistuvaa syötävää. No sunnuntaina olin taas pienessä paineessa: mitä päivälliseksi?

Aloitin siitä, että kaikki tykkäävät syödä täysjyväpastaa. Sitä löytyikin kaapista. Seuraavaksi tarkastin kermapuolen. Jääkaapissa oli yksi purkki Plantin kauraruokakermaa ja toinen purkki saman valmistajan kauravispikermaa. Hienoa. Oltiin lähempänä ratkaisua. Kaapissa oli myös yksi punasipuli. Lopullinen menu ratkesi sillä, että keskimmäinen oli ostanut itselleen rasiallisen tuoretta pinaattia, jonka hän auliisti antoi käyttööni. Menu oli siten: täysjyväspagettia kermaisella sipuli-pinaattikastikkeella.

Ja koska sunnuntaipäivällisellä on ihan pakko olla edes jotain jälkkäriä, hoitui sekin helposti: pilkoin lautaselle kasan hedelmiä, laitoin päälle kourallisen mantelilastuja ja koristelin koko komeuden Plantin vispikermalla. Plantin vispikermaa ei tarvitse edes vatkata, vaan se maistuu hyvältä sellaisenaan :) Ja muista: kauravispikerma on sellaista todella sakeaa ja tahnamaista, mikä ei tarkoita, että se olisi pilalla!

Suosittelen kokeilemaan tätä menuta heti viikon alkuun. Helppoa, hyvää ja terveellistäkin!

Kastikeainekset:

1 kpl punasipuli (pienehkö)

2-3 valkosipulinkynttä

100 g tuoretta pinaattia (voi olla enemmänkin)

2 dl Planti kauraruokakermaa

1-2 rkl Keiju-margariinia kuullottamiseen

½ kasvisfondi (Knorr)

Lisuke:

Riittävästi tummaa täysjyväspagettia :)

Valmistus:

Silppua sipulit pieniksi. Myös pinaatinlehdet on hyvä silputa veitsellä pienemmiksi. Kuullota silputut sipulit pannulla sulatetussa margariinissa ja lisää vähän ajan kuluttua myös pinaatti. Kuullota vielä hetki ja lisää sitten kerma sekä puolikas kasvisfondi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hivenen suolaa tai halutessasi mustapippuria.

Kastikkeen hautuessa keitä spagetti sopivan kypsäksi (al dente). Lisää kastike valutetun spagetin sekaan ja pyörittele hetki, jotta maut imeytyvät paremmin. Nosta kulho pöytään ja nauti raikkaan veden/tuoremehun ja sämpylän kera. Ja lisukkeeksi sopivat toki muut kaapista usein löytyvät kasvikset, esimerkiksi kurkku tms. Itse unohdin jättää muutaman tuoreen pinaatinlehden annoksen päälle laitettavaksi. Tuore pinaatti olisi tuonut annokseen enemmän näköä ja makuakin.

Ja jos kasvis-/vegeruoka kiinnostaa, löytyy täältä ihana resepti ruokaan, jota voisi syödä vaikka joka viikko: kasvismättö :)

Niin ja se jälkkäri: