Esikoiselleni ylioppilaspäivänä

Esikoiselleni, ylioppilaalle

Rakas esikoiseni. Tänään on yksi sinun elämäsi huippuhetkistä. Painat päähäsi valkolakin. Matka Savonlinnan Taidelukiossa on lopussa. Muistan, kun reilu 3,5 vuotta sitten yhdessä mietimme, mihin lähdet opiskelemaan peruskoulun jälkeen. Jossakin vaiheessa tuli puheeksi taidelukio. Miksi ei? Aloitit pianon soittamisen muistaakseni peruskoulun ensimmäisellä luokalla, ja jaksoit jatkaa sitä teini-iän kuohuissakin. Toki asiasta taidettiin kerran keskustella. Sittemmin totesit, että oli hyvä, että ”painostin” sinua jatkamaan. Sillä se oli sinulle avain taidelukioon.

Kolmen ja puolen vuoden aikana olet kasvanut ihan hirmuisesti. Enkä nyt tarkoita kokoasi 😊 Meillä on ja tulee aina olemaan nämä luonteiden yhteentörmäykset, mutta niillä ei ole väliä, sillä ennen kaikkea sinusta on tullut upea nuori nainen. Nuori nainen, jolla on kaikki edessä. Ja vaikka joskus toteat, etten juurikaan tunne sinua, tunnen sinut kuitenkin. Sinä olet vahva ja tulet pärjäämään elämässäsi aina. Miksi? Koska sinulla on oma tahto ja omat mielipiteesi ja pystyt sanomaan ne ääneen. Olet kiltti, mutta et anna kiltteyden peittää omaa itseäsi.

Usein sanotaan, että ystävät kertovat paljon siitä, millainen sinä itse olet. Ja vau, millaisia ystäviä sinulla onkaan. Erilaisia ja kuitenkin niin samanlaisia. Kun katson, miten ystäväsi arvostavat sinua, olen ylpeä. Sinuun luotetaan. Ja se on ehkä yksi upeimmista asioista, mitä sinusta voidaan ajatella.

Olen kiitollinen siitä, että olen saanut sinut tyttärekseni. Voi olla, että se ei läheskään aina ole tuntunut sinusta siltä. Mutta niin se vain on. Myös minä luotan sinuun. Täydellisesti. Et ole koskaan ollut kenenkään vietävissä, sillä olet aina osannut ajatella omilla aivoillasi. Sen vuoksi minun on ollut niin helppoa päästää sinut maailmalle. Sinnehän sinä olet matkalla. Olet ollut koko ajan.

Tämä ylioppilaaksi pääsy on yksi tärkeä askel matkallasi. Koen olevani etuoikeutettu, että olen saanut ja saan seurata näitä askeleitasi. Minulla ei ole mitään suuria ohjeita. Pyydän sinua vain aina muistamaan, että elämässä tärkeintä on pyrkiä olemaan rehellinen itselleen. Kun olet rehellinen itsellesi, voit tavoitella niitä asioita, jotka koet itsellesi tärkeäksi. Et voi epäonnistua. Ja siinä hetkessä, kun tunnet itsesi tyyneksi, vaikka ympärilläsi myllertäisi kuinka lujaa, olet ymmärtänyt, mistä elämässä oikeastaan lopulta on kyse.

Olet ainutlaatuinen!