Hatsapuri - sunnuntaiherkku ja täydellinen lohturuoka

Hatsapuri

Sunnuntai on oiva päivä löhöilyyn ja herkutteluun. Herkutteluun löysin oivan innoituksen uusimmasta Pirkka-lehdestä, jossa oli georgialaisen hatsapurin ohje. Kuva ja ohje näyttivät sen verran makoisilta, että päätin kokeilla, josko onnistuisin tekemään tuota herkkua myös itse. Sivusta suunnitelmiani kuunnellut jauhopeukalo, eli esikko, kuitenkin halusi minun käyttävän kokeilussa oman suosikkiruokablogin reseptiä. Perhe- ja sunnuntairauhan vuoksi googletin itseni siten Viimeistä murua myöten -blogin sivulle. Ja sieltä löytyvällä ohjeella sitten tein oman ensimmäisen hatsapurini.

Ennen kuin alat vaivata taikinaa, etsi kaappiesi kätköistä se rautapannu. Itse käytin rautapannua ja teflonpannua, joista ensimmäinen antoi paremman lopputuloksen.

Taikina:

2 dl vettä
1/3 pakettia tuorehiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
reilu 4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl (oliivi)öljyä

Täyte:

200 g fetajuustoa
300 g mozzarellaa
noin 1 dl raejuustoa
1 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria

paista rypsiöljyssä

Valmistus:

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää seokseen noin 42 asteinen vesi. Lisää seokseen loput jauhoista sekä suola ja öljy. Lisää tarvittaessa jauhoja sen verran, että koostumus tuntuu hyvältä (itse käytin jauhoja ohjetta enemmän). Vaivaa taikinaa käsin vähintään viisi minuuttia, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kunnolla käsistä. Kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.

Murustele feta ja mozzarella kulhoon ja lisää mukaan raejuusto. Sekoita ja mausta seos timjamilla sekä mustapippurilla.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kauli osat pyöreiksi levyiksi. Nostele täytettä taikinalevylle, mutta jätä reunoille tyhjää. Nosta täytteiden päälle taikinakansi ja nipistele se reunoista kunnolla kiinni .

Paista lättyset pannulla rypsiöljyssä molemmilta puolin ja tarjoile lämpimänä.

Oli todella hyvää! Toinen lättynen oli hitusen parempi, koska se paistui astetta rapsakammaksi. Malttia siis paistamiseen :) ja maistamiseenkin, sillä juuri pannulta lautaselle tullut hatsapuri voi polttaa hätäsen syöjä suun.