Hiihtoloman alun tunnelmia


Kauan odotettu hiihtoloma alkoi vihdoin myös täällä Savonlinnan seudulla. Heti loman alkuun päätimme korjata sen puutteen, ettei Emma ole Suomessa ollessaan vielä päässyt hiihtämään. Tänään sunnuntaina sää oli hiihtolenkille enemmän kuin ihanteellinen, sillä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tuulta ei ollut juuri nimeksikään. Päätimmekin ohittaa suosiolla kuinka opin hiihtämään -oppitunnin, ja siirryimme suoraan itse asiaan eli hiihtämiseen. Tässä tapauksessa hiihtäminen tarkoitti noin yhdeksän kilometrin hiihtolenkkiä läheisen järven jäällä. Ja kuten seuraavasta videon pätkästä voi todeta, hiihtämään oppii parhaiten hiihtämällä.

 

Koska hiihto ei ole talviaktiviteeteista perheemme suosikki numero yksi, olemme motivoineet itseämme (tai ehkä enemmän tuota jälkikasvua) hiihtolenkille ottamalla lenkin kohteeksi Tellun tuvan. Tellun tupa ei ole mikä tahansa taukopaikka, vaan sympaattisen Tellun ylläpitämä sympaattinen rantamökki, jonka lämmössä voi nauttia vastapaistettuja munkkeja tai lettuja. Oman kokemukseni mukaan paatuneinkin hiihtoa karttava teini pistää kiltisti sukset ja monot jalkaan, jos palkkiona uurastuksesta on edellä mainittuja Tellun tuvan herkkuja.

Eilen lauantaina piipahdimme myös Riihisaaressa, jossa oli laskiaistapahtuma. Kävimme samalla reissulla torilla, jossa vietettiin kuutin rotinoita. Nyt yhdeksättä kertaa järjestetyllä kuutin rotinoilla halutaan tuoda esille saimaannorppaa ja erityisesti sitä, että norppakannan säilymiselle tärkeää on suoda juuri poikasensa synnyttäneille norpille pesärauha. Torilla bongasimme myös liikkeelle lähteneen Olavinlinnan tornin. Hieman epäselväksi jäi kuitenkin se, kuka kolmesta torniveljeksistä päätyi Emman kanssa samaan kuvaan.


Ja tämän upean talviviikonlopun päätteeksi voi vain todeta, että kyllä Suomi on  maailman maista ihan ykkönen tai vähintäänkin kakkonen aika monessa asiassa. Tähän loppuun kevennykseksi sopiikin Noin viikon uutisten parodiavideo. Kannattaa katsoa :)