Hyvä nettiyhteys on osa asumismukavuutta

Nopea nettiyhteys on nykyaikaa - ja säästää hermoja

Viime aikoina tietokone ja nettiyhteydet ovat olleet meidän perheessä puheenaihe numero yksi. Tämä johtuu siitä, että oma tietokoneeni on osoittanut merkkejä hiipumisesta. Toisin sanoen se on hidastunut siinä määrin, että allekirjoittaneen hermo ei enää meinaa kestää. Ensimmäisenä mietin, että ovatko yleensä moitteettomasti toimivat nettiyhteydet pettäneet minut, mutta eihän se niin ollut. Oma rakas koneeni vain on tulossa tiensä päähän.

Huonosta nettiyhteydestä johtuvaan hermonmenetykseen ei onneksi ole meillä miesmuistiin tarvinnut törmätä. Ei vaikka perheessä on viisi henkeä, joista parhaimmillaan tai pahimmillaan kaikki ovat omilla koneillaan yhtä aikaa.

Hyvien yhteyksien takaa löytyy BLC:n kaapeli-tv-verkko, jonka kautta meillä on käytössä kaapelilaajakaista eli tuttavallisemmin nettiyhteys. Laajakaistan nopeus on 100 Megabittiä sekunnissa, joten vauhtia riittää kaikille.

Ja se, että koko porukka voi olla yhtä aikaa omilla koneillaan johtuu siitä, että meillä on lisäksi langaton wlan-modeemi, joka jakaa nettiyhteyden kullekkin perheenjäsenelle yhdessä ja erikseen talon nurkimmaiseenkin nurkkaan.

Koti-wlan on kirjaimellisesti oma kodinsisäinen verkko, eikä kukaan pääse siihen, jos emme halua. Yhteys toimii kaikilla laitteillamme kännyköistä ja tableteista pöytätietokoneelle.

Miksi kaapelilaajakaista?

No koska se oli kätevä liittää tuohon BLC:n kaapeli-tv-verkkoon. Ja nykymaailmassa on käytännössä mahdotonta tulla toimeen ilman nopeaa ja riittävän tehokasta laajakaistayhteyttä. Mietitäänpä vaikkapa koululaisia ja opiskelijoita. Yhä suurempi osa kaikista opinnoista ja niihin liittyvistä tehtävistä tehdään verkossa. Perheen lukiolaisille se on jo ihan normia. Myös itse opiskelen ja olen päivittäin Xamkin Moodlealustalla netissä.

Ja viime viikolla yläkoulun syksyllä aloittanut kuopus teki uskonnon kokeen – uskokaa tai älkää – kotona omalla tietokoneella. Auta armias, jos nettiyhteys olisi huono…

Ja kyllä hyvät nettiyhteydet tuovat iloa vapaa-aikaankin. Enää ei tarvitse muistaa, monelta suosikkielokuva tulee tv:stä, koska sen voi katsoa netin kautta Netflixistä silloin kuin huvittaa.

Kaapelitelevisiossa riittää kanavia

Netflixistä päästäänkin siihen, että meillä on sattuneesta syystä televisioitakin enemmän kuin yksi. BLC:n kaapelitelevision kaikki peruskanavat (reilu 20) näkyvät kaikissa televisioissa.

Takkahuoneessa olevassa isommassa telkussa on lisäksi lisäkortti, johon voi ladata extrakanavan vaikkapa kuukaudeksi kerrallaan.

Esimerkiksi jääkiekon MM-kisojen aikana siihen on ladattu MTV Sport. Mies tykkää, kun yhdellä puhelinsoitolla BLC:n konttoriin saa kanavan näkyviin…

Nettiyhteydessä on tärkeää luotettavuus ja turvallisuus

Mitä tuohon hitaaseen nettiin tulee, muistan miehen soittaneen vuosien varrella aiheesta yhdesti BLC:lle.

Tuntui kummalliselta, että he näkivät etänä sen, miten meidän netti ja televisiot toimivat. Samalla pystyttiin tekemään diagnoosia, joka oli silloin tiensä päähän tullut modeemi.

Äitinä minulle tärkeää on myös netin turvallisuus. Erityisesti se koskee tuota ihan junioria. Vaikka koneita ja yhteyksiä on, se ei tarkoita, että kuopus roikkuu vaikkapa siellä nettilinkin päässä olevassa pelimaailmassa (lue salaa käntsyllä sängyssä nukkumaan mentyään) ihan milloin huvittaa.

Da daa… siihen tajusin juurikin BLC:ltä hyvän ratkaisun: F-Secure-palvelulla saan rajoitettua kuopuksen päivittäisen nettiajan älypuhelimella juuri sellaiseksi, kun haluan 😊 Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Tyytyväisyyden takaa laatu

Tuossa muutama hetki sitten kirjoitin, että kestävä kehitys tarkoittaa usein laatuun satsaamista. Sama pätee myös nettiyhteyksiin. Tässä kohtaa voin vilpittömästi antaa kiitosta BLC:lle, jonka asiakkaina olemme olleet jo 18 vuotta. Ja miksi? Koska tuo alkujaan 1800-luvun lopulla perustettu yritys tekee töitään ajatuksella tarjota asiakkailleen aina kulloisenkin ajan parhaimman tietotekniikan ja sen avulla saavutettavissa olevat hyödyt. Eikä siitäkään ole haittaa, että yritys on paikallinen toimija.

Täppäähän tähteä, jos hyvät nettiyhteydet ovat sinusta yksi osa kodin normaalia asumismukavuutta siinä missä astianpesukonekin.

P.S. Nyt BLC:llä on TARJOUS, joka kannattaa hyödyntää. Kun tilaat BLC:n Kaapeliyhteyden saat ensimmäisen puoli vuotta vain 9,90 euroa/kk.