Tähän tuotteeseen tykästyin

Luonnollisesti puhdasta - kyllä!

Haluan vinkata uudesta – tai ainakin minulle uudesta – pesuainesarjasta. Sarjan nimi on Nordic EcoClean. Valitettavasti sarja ei ole suomalainen vaan tanskalainen.

Yhtä kaikki, minulle on kuitenkin näissä tuotteissa oleellista se, että tuotteilla on ECOCERT-sertifikaatti ja niiden ainesosat ovat 100-prosenttisesti luonnollista alkuperää. Juuri nämä seikat saivat minut tarttumaan tuotebrändiin, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Minulla on nyt käytössä kaksi ikkunanpesusuihketta, astianpesuaine, wc-puhdistaja ja yleispuhdistussuihke.

Toinen ikkunanpesuaine tuoksuu eukalyptukselle ja toinen greipille. Ja mikä parasta, tuoksut ovat luonnollisia, sillä ne ovat peräisin luonnollisista eteerisistä öljyistä. Molemmat sisältävät myös luomukukkaisvettä. Voisiko pesuaine olla enää houkuttelevampaa?

Astianpesuaineeni tuoksuu puolestaan sitruunamelissalle ja wc-putsari eukalyptukselle. Suosikkituoksuni on ehdottomasti yleispuhdistussuihkeen laventeli. Eikös se ole myös tuoksuna rauhoittava? Sopii siis paremmin kuin hyvin tyypille, jota siivouspäivä syystä tai toisesta käy hermoihin...

Ensin hieman ikkunanpesusta

Ikkunanpesu ei ole lempipuuhaani. Tarvitsen ainakin viikon aikaa urakkaan valmistautumiseen. Asiaa ei helpota yhtään se, että isohkossa omakotitalossa on melkoisesti tuota ikkunapinta-alaa. Lisäksi ikkunat eivät ole uusia, joten niiden puhtaaksi saamisessa on joskus käytettävä luovaa ajattelua ja tarvitaanpa urakassa ropponen rohkeuttakin. Esimerkiksi toisen kerroksen isojen ikkunoiden puhdistus ulkoapäin on extreme-urheilua, sillä ikkunat ovat kiinteät, eivätkä aukea mihinkään suuntaan. Ei siis ihme, että se on mies, joka kiipeää tikapuita pitkin korkeuksiin, ja minä sitten ojentelen alhaalta pesuvälineitä…

Tunnustan olevani myös sen verran mukavuudenhaluinen, etten jaksa pesä ikkunoita kerralla. Aloitan pesun sisätiloista ja niin myös tänä vuonna. Ulkopuolet pesen vasta, kun mänty on siitepölynsä tuuletellut ja sade huuhtonut ne vielä pois (uskokaa pois, kyllä se sade sieltä tulee). Paitsi nyt, kun piti testata uutta ikkunanpesuainetta, pesin pari ikkunaa myös ulkoapäin.

Testi 1 - ikkunanpesuaine

Uudet ihanalle ja miedolle tuoksuvat ikkunanpesuaineet motivoivat minua aloittamaan ikkunanpesu-urakan tavallista aikaisemmin. En nyt tässä lähde selvittämään omaa ikkunanpesutekniikkaani, joka ei luultavasti ole mallia Marttaliiton ohjekirja. Oma ohjeeni on kuitenkin selkeä: mahdollisimman puhdasta mahdollisimman vähällä vaivalla.

Testin jälkeen voin ehdottoman vilpittömästi sanoa, että ikkunanpesuaine pesi ainakin minun ikkunani puhtaaksi raitoja jättämättä.

Testi 2 - astianpesuaine

Minun suosikkiastianpesuaineeni on vuodesta toiseen ollut Fairy. No Fairy-pullo tyhjeni sopivasti, ja pääsin testaamaan uuden aineen tehoa. En löydä oikeastaan yhtään syytä, miksi en jatkossa pesisi juurikin tällä tuotteella astioitani. Joten jatkoon!

Testi 3 - wc-pesuaine

Uskokaa tai älkää, tässä talossa erilaiset pesuaineet tuppaavat loppumaan kutakuinkin samaan aikaan. Yläkerrän wc:n pesuainepurkista ei tullut enää kaksin käsin puristamallakaan mitään, ja alakerran wc:n pesuainepurkissa on pohjalla korkeintaan ainetta kahteen pesuun. Viiden hengen perheessä (lue sellaisessa, jonka jokaisella jäsenellä suoli toimii säännöllisesti päivittäin) wc-pytty/pytyt on pestävä kyllä ihan päivittäin. Joten - da daa - pääsin - tai ehkä sittenkin jouduin - testaamaan uutta wc-putsaria heti miten. Lopputulema: hyvältä tuoksuva uusi wc-putsari teki urakasta hitusen miellyttävämpää. Joten jatkoon pääsee tämäkin tuote.

Testi 4 - yleispuhdistussuihke

Tuoksunsa puolesta yleisputsari on ehdoton suosikki tästä sarjasta. Joten kokeilin tuotetta vähän sinne ja vähän tänne. Ihan vain sen tuoksun vuoksi. Ja kyllä - muistin tarkistaa, että tuote käy kaikille pinnoille! Se pitää myös mainita, että tuoksu ei jää leijumaan ilmaan, vaan haihtuu melko nopeasti. Lopputulema: heittämällä jatkoon!

Parempia valintoja luonnon puolesta

Tänä päivänä Ihmiset tekevät enemmän valintoja luonnon puolesta. Tämän vuoksi tuoteselosteet luetaan entistä tarkemmin. ECOCERT-sertifikaatti on minulle jo tae siitä, että tuote on valmistettu mahdollisimman luontoystävällisesti.

Ehdottomasti aion ostaa muitakin tämän sarjan sarjan tuotteita. Ainakin pyykinpesuaine on vielä kokeilematta. Plussaa on sekin, että tuotteet eivät ole mitenkään ylihinnoiteltuja.

Joten ei muuta kuin testaamaan!