Savonlinnalaisten lahjoittajien iloiset ilmeet!

Tältä näyttää hyvä joulumieli

Tämä Joulumieltä paikallisilta paikallisille -kampanja on ollut oiva osoitus siitä, että ihmisillä on hyvää tahtoa, kuten jouluevankeliumissakin sanotaan. Minuun teki suuren vaikutuksen sen, miten avoimesti kaikki kontaktoimani tahot suhtautuivat kampanjaan, joka sai alkunsa Starbox-blogiyhteisössä ilmaan heitetystä ajatuksesta.

Kiitos kaikille mukaan lähteneille yrittäjille, jotka luotitte minuun – teistä kukaan ei sanallakaan epäillyt minua saatikka kampanjaa. Minusta teissä on aimo annos sitä suomalaisuutta, josta 100-vuotias Suomi voi olla ylpeä.

Ja nekin yritykset, jotka sanoivat kiitos, mutta ei kiitos tällä kertaa, olivat jo mukana jossakin toisessa joulukampanjassa.

Markkinointitoimisto Parasta Saimaalla

Ensimmäisten joukossa otin yhteyttä Markkinointitoimisto Parasta Saimaalla Pia Behmiin, joka on tehnyt jo vuosia uraauurtavaa työtä Savonlinnan matkailun hyväksi. Hän on myös pistänyt Saimaan parhautta kirjojen kansiin. Vuonna 2016 julkaistu Vuosi Saimaalla kuvaa sanoin ja kuvin elämää Saimaan rannoilla. Tänä vuonna julkaistu Saimaalla tehty -kirja puolestaan kertoo 12 saimaalaisen yrittäjän tarinan. Pakettiin ei kuitenkaan laitettu kirjoja, vaan mahdollisuus rentoutumiseen vähän isommallekin perheelle.

Markkinointitoimisto Parasta Saimaalla ja yrittäjä Pia Behm oli sitä mieltä, että auttamisesta tulee hyvä joulumieli.

Kahvila ALKU

Kahvila ALKUn Elina Loukes uskoo Savonlinnaan. Tästä osoituksena on se, että hän perusti rohkeasti kaupunkiin uuden kahvilan reilu vuosi sitten. Keskellä kaupunkia sijaitsevasta kahvilasta on tullut suosittu kohtaamispaikka, eikä vähiten tiskin takaa löytyvien herkkujen ja ystävällisen henkilökunnan vuoksi. Paikka on myös mitä mainioin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Teen ystäville voin suositella paikkaa erityisesti. Kuppi hitaasti haudutettua teetä vie kiireen mennessään.

Kahvila ALKUn yrittäjä Elina Loukes (oik.) halusi jakaa kampanjan kautta hyvää joulumieltä paikallisille perheille. Menossa mukana Sanni Pietarinen.

ABC Savonlinna

ABC Savonlinnan liikennemyymäläpäällikkö Jyrki Pakarinen lisäsi joulumieltäni omalla lahjoituksellaan. Ja mitä ylipäätään tämän liikenneaseman palvelukulttuuriin tulee, voin sen sanoa olevan ihan ykkösluokkaa. Jyrkin henkilökunta huolehtii asiakkaista esimerkillisesti ja asemalla asioinnista jää aina hyvä mieli. Kannattaa käydä kokeilemassa.

ABC Savonlinnan liikenneaseman Mari ja lahjapakettiin sujahtavat noutopöytälahjakortit.

SaPKo

Ja mikäpä edustaisi Savonlinnaa paremmin kuin SaPKo, oma jääkiekkoseuramme, jonka suojista on maailmalle lähtenyt monta huippupelaajaa. Viime kautta Mestiksessä on paha mennä pistämään paremmaksi, mutta todettakoon, että Mestis-voittaja on tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä, eikä eroa edellä oleviin ole paljoakaan. Kaikki siis kannustamaan kotijoukkuetta 29.12. Savonlinnan jäähalliin, jossa vastassa on IPK. Ja kiitos yhteistyöstä Pepi Väre!

Hoitola Uusi Kuu

Lahjoittajiin liittyi myös Hoitola Uusi Kuun taitavaakin taitavampi Arja Immonen. Arja on vetänyt yhden naisen yritystään Possella jo noin 20 vuotta. Arjan osaamisalueeseen kuuluvat muun muassa vyöhyketerapia, shindo, sensomotorinen kuntoutus, hieronta ja reikihoidot – ja paljon muuta. Omakohtaisen kokemuksen perusteella voin sanoa, että tällä naisella on taito hyppysissä. Kiitollisena muistelen edelleen myös aikaa, jolloin Arjan taidot toivat avut keskimmäisen lapsen korvatulehduskierteeseen tilanteessa, jossa lapselle ei voitu enää antaa antibiootteja.

Hoitola Uusi Kuun Arja Immonen lahjoitti joulukampanjaan omaa osaamistaan.

K-Supermarket Eväskellari

Kiitollisena sain lisätä lahjoittajien listaan myös oman lähikauppani K-Supermarket Eväskellarin kauppiaspariskunnan. Sari ja Esa Kettunen eivät epäröineet hetkeäkään, kun soitin heille ja kerroin kampanjasta. Ja tässä on sanottava, että lähikaupan tunnelma on kauppiasparin oloinen: kotoinen. Ja mikä parasta, valikoima on sellainen, ettei minunkaan tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan.

Esa ja Sari Kettusen kolme kassia sisälsivät ruuan lisäksi pieniä jouluyllätyksiä.

K-Supermarket Mertala

K-Supermarkettien hyvää tahtoa täydentää kaupungin toisella puolella sijaitseva K-Supermarket Mertala. Kauppias Kari Nuutinen totesi heti puhelun alkuun lähtevänsä tähän kampanjaan mukaan enemmän kuin mielellään. Kauppiaan ystävällinen suhtautuminen lämmitti mieltäni vielä pitkään. Tähän on pakko vinkata, että Mertalan supermarketin Herkkutori on todella mahtava.

Kauppias Kari Nuutinen kokosi itse lahjoituskassit, joiden sisältö oli todella monipuolinen laatikoista suklaaseen.

Neste Mertala

Kun soitin Neste Mertalan omistavan Veljekset Pekkosen Aku Pekkoselle joulukampanjasta, ryhtyi hän heti miettimään, mitä voisi lahjoittaa kampanjaan. Ja kyllähän se osittain ruuan puolelle meni. Neste Mertalan lounasbuffet on kerännyt mainetta maistuvalla ruuallaan niin, että sinne tullaan ruokailemaan vähän kauempaakin. Minä olen saanut nauttia keittiön antimista vuosien varrella usein ja voin vakuuttaa, että maine on ansaittu.

Pasi Pekkonen luovutti lahjan Veljekset Pekkonen Oy:n puolesta.

Savon Kinot

Ja sokerina pohjalla: erityisen mahtavaa oli saada lahjoittajien joukkoon Savon Kinot. Sehän tarkoitti sitä, että lahjojen saajille oli luvassa elämyksiä elokuvien muodossa. Iso kiitos Tarja Piiroiselle, joka teki tämän mahdolliseksi. Savonlinnassa Savon Kinolla on kaksi elokuvateatteria, Olavi ja Killa. Joensuusta löytyy Tapio, Iisalmesta Kuvalipas, Varkaudesta Maxim ja Kiteeltä Kino-Hovi.

Savon Kinot lahjoittamat liput luovutti Killan lipunmyyjä Nella Nousiainen.

Erityiskiitos kanssabloggaajilleni, joiden kanssa yhdessä tämä kampanja toteutui:

Kotka, Pyhtää: Tea's & Coffee, Minun Elämäni, Minun Palapelini ja Kaunis elämä

Kouvola: TiiPii

Mikkeli: Niin paljon, että riittää

Hamina-Miehikkälä-Virolahti -alue: Aavan Meren Itäpuolen ja Saappaanvarressa