Kenkälaatikkopaketti auttaa auttamaan

Jälkikasvuni kautta olen saanut tutustua toinen toistaan mahtavampiin nuoriin. Erityisesti olen tykästynyt siihen, miten he katsovat maailmaa laajemmin kuin siinä omassa pienessä ympyrässä pyörien.

Nuorissa on paljon sellaista halua maailman parantamiseen, joka monelta aikuiselta on hukkunut kyynisyyden loputtomaan mereen.

Muutama hetki sitten kirjoitin siitä, miten esikko oli liittynyt kantasolurekisteriin. Taannoin hän kävi luovuttamassa elämänsä ensimmäistä kertaa verta yhdessä ystävänsä kanssa. Luovuttamiseen vaaditaan täysi-ikäisyys. Pari viikkoa sitten neitokainen kertoi ystäviensä kanssa bonganneen opinahjonsa läheisyydestä paikan, joka välittää joululahjoja Romanian ja Moldovan köyhille lapsille.

Toimija on Patmos Lähetyssäätiö, joka on jo useana vuonna järjestänyt Joulun Lapsi -keräyksen.

Idea on seuraava. Kuka tahansa voi käydä Savonlinnan seurakuntatalossa toimivasta lähetyssopista lahjapakettiaihion. Tuohon kenkälaatikon kokoiseen pakettiin voi sitten ostaa erilaista käyttötavaraa: leluja, hanskoja, pipoja, paitoja, pöksyjä, tarroja, koulutarvikkeita yms. Tulliseikkojen vuoksi pakettiin ei saa laittaa hammastahnoja ja makeisia. Paketin päälle sitten laitetaan ikäryhmä ja sukupuoli, jotta paketti voidaan antaa sopivalle lapselle. Ikäryhmät ovat: 2−4-, 5−9- ja 10−14-vuotiaat. Pakettien sisältö tarkastetaan, jotta niissä ei ole sopimatonta sisältöä, esimerkiksi sotaleluja ei sallita.

Paketin kokoaminen

Lotta, Liina ja Hilla keräävät paketin 2−4-vuotiaalle tytölle. Varaston hyllyllä näin, että siihen pakettiin on menossa ainakin suloiset villalapaset. Perheenä kokoamme vähintään yhden kenkälaatikkopaketin 10−14-vuotiaalle tytölle. Pitää muistaa, että lahjan saa koottua hyvinkin edullisesti. Itse kiersimme viikko sitten viikonloppuna keskustan kauppoja, joista löytyi alekorista kampoja, hammasharjoja ja hiuslenkkejä jne. Toisesta kaupasta löysimme 50 sentin hintaisia tosi kauniita vihkoja sekä erilaisia kyniä. Tänä viikonloppuna yritämme bongata pakettiin edullisen ja nätin trikoopaidan ja ehkä collegehousut.

Paketit viedään keräyspisteisiin koko maassa marraskuun kolmannella viikolla, eli 13.−20.11. välisenä aikana. Paikkoja on useita eri puolilla Suomea. Tästä linkistä löytyy lisätietoja paketin kokoamisesta: Näin pakkaat lahjasi.

Lahja, joka ojennetaan saajalle

Tällä postauksella en halua kiillotella omaa kilpeä. Toivon, että mahdollisimman moni oivaltaisi sen, että auttamisen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että joudut näkemään hirveästi vaivaa tai että auttamissumman on oltava suuri tai että se velvoittaa joihinkin kuukausittaisiin maksuihin, joihin ei aina välttämättä ole varaa tai haluakaan sitoutua.

Itse tykkään tässä kenkälaatikkopaketissa siitäkin, että voin mielessäni kuvitella sen hetken, kun paketti ”löytää” omistajansa.

Kyseessä ei ole täysin kasvoton henkilö, koska voin ikään kuin konkreettisesti kohdentaa sen paketin jollekulle. Pidän siitäkin, että voin olla varma, että nuo paketit jaetaan suoraan käteen.

Köyhyyttähän tällä teolla ei maailmasta poisteta. Eikä sillä osteta kehää pään ympärille. Tämä teko on vain pieni lämpöinen ajatus ihmiseltä ihmiselle. Ja joskus sillä voi olla isokin merkitys :)

Auttamisen iloa kaikille. Maailma on paikka, jonka luomme yhdessä😊 Täppäähän tähteä, jos ajatus koskettaa sinua jollakin tasolla!