Kesäillan helppo herkku

Mustikka-marenki-kermavaahto -hässäkkä

Sunnuntai-iltana minun rupesi tekemään ihan älyttömästi mieli jotain makeaa. Koska oli kuuma, ja leivosten paistaminen uunissa tuntui ylivoimaisen hikiseltä puuhalta, päätin löytää ja kehitellä helposti toteutettavan herkun.

Jotenkin päähäni nousi ajatus, että tämän herkun tulisi sisältää marenkia ja mustikoita. No, jokainen tietää, että uunissa marengin valmistaminen on kohtuullisen hidasta puuhaa. Herkkunälkäni oli sen verran suuri, etten edes pohtinut vaihtoehtoa, jossa ensin vatkataan ja sitten paistetaan.

Marenkia mikrossa

Onneksi muistin, että keskimmäinen oli joskus kokeillut marengin valmistamista mikrossa ja onnistunutkin siinä. Joten ei muuta kuin googlettamaan marengit mikrossa -haulla. Netin maailmasta löytyi täydellisen helppo ohje: 4-5 desiä tomusokeria ja yksi valkuainen vaivataan taikinaksi. Taikinasta tehdään pieniä palleroisia, joita paistetaan mikrossa täydellä teholla noin 1,5 minuuttia.

Joten tuumasta toimeen. Pakko tunnustaa, että poltin ensimmäisen satsin. Keskimmäinen katseli säälien tohujani ja tarjosi jalomielisesti apua. Ja, hänen marengeistaan tuli täydellisiä.

Herkkuhässäkän ideointi

Pohdin tyttäreni kanssa, mikä sopisi parhaiten täydentämään marenkien makeutta ja mustikoiden hieman hapanta aromia. Päädyimme yhteistuumin lopputulemaan, että kolmen aineksen kombo on riittävä ja tuo kolmas ainesosa olisi kermavaahto. Toinen vaihtoehto oli vaniljajäätelö, mutta se oli jostain kumman syystä päässyt loppumaan.

Ja näin rakentui kesäillan herkku

Murustimme jälkiruoka-astian pohjalle marenkia ja laitoimme marenkien päälle reilusti tuoreita mustikoita. Mustikoiden päälle puolestaan lusikoimme kermavaahtoa. Tämä kaava toistettiin. Viimeisen kermavaahtokerroksen koristelimme kanelilla.

Arvio

Tämä oli niin hyvää, että oli pakko tehdä ja syödä toinenkin kipollinen.