Kouluun!

Niin se vain kesä mennä hurahti. Joku voisi sanoa, että kesä oli kylmä ja sateinen, mutta itse sanoisin, että kesä oli säiden puolesta mainio. Sääliksi lähinnä on käynyt keskieurooppalaisia, jotka ovat saaneet kärvistellä lämpö- ja kosteusoloissa, joita suomalainen voi kokeilla vaikkapa istumalla varttitunnin huonosti lämmitetyssä saunassa.

Minä toivotan myös syksyn tervetulleeksi, sillä minulle syksy tarkoittaa yleensä uusia alkuja. Tällä kertaa se on uusi blogiyhteisö. Tuntuu mukavalta päästä mukaan yhteisöön, jonka jäseniä yhdistää intohimo kirjoittamiseen. Itse innostuin blogin pitämisestä reilu vuosi sitten, jolloin perheeseemme tuli italiainen vaihto-oppilas Emma. Suomalainen isäntäperhe -blogikirjoitukset muodostavat päiväkirjamaisen tarinan, johon perheemme on voinut palata muistelemaan tapahtumarikasta vuotta. Ja mikä parasta, blogin sisältö siirtyi sulavasti mukanani tänne Starboxiin. Uskon, että kirjoituksista on hyötyä ja iloa uusille isäntäperheille.

Myös tässä Hittejä ja huteja -blogissa tulen kirjoittamaan paljon ihmisten välisestä kanssakäymisestä.

Olen huomannut, että avaamalla kotinsa ovet ja sydämensä muillekin kuin siihen lähipiiriin kuuluville, elämästä tulee monessa mielessä rikkaampaa.

Se on oiva tapa tuuletella myös niitä omia luutuneita ajatusmallejaan ja ennakkoluulojaan. Ja niitähän meillä kaikilla riittäää enemmän tai vähemmän.

Uusia alkuja on myös perheemme nuorisolla. Kuopus aloitti yläkoulun. Onneksi koulu on tuttu, mutta lapsen "saatteleminen" yläkoulun puolelle edustaa minulle äitinä sitä, että irtautuminen kodin piiristä kiihtyy potenssiin kymmenen. Katraamme keskimmäinen puolestaan aloitti opinnot Savonlinnan Taidelukiossa. Jännityksellä jään odottamaan, mitä Taidelukion kuvataidepuoli pitää sisällään. Musiikkilinja on nimittäin jo tuttu esikoisemme Lotan myötä. Uskon, että luvassa on mahtava syyslukukausi erilaisine tapahtumineen.

Ja mitä tuohon uusiin kulttuureihin ja ihmisiin tutustumiseen tulee, tarjoutuu perheellemme siihen oiva tilaisuus jo tällä kuluvalla viikolla. Taidelukioon tulee ryhmä kiinalaisia opiskelijoita, joista yksi tulee asumaan meille viideksi päiväksi. Mitään muuta en toivo, kuin että uusin tuttavuutemme osaisi edes auttavaa englantia. Ruokapolitiikkaa en myöskään ole vielä miettinyt, mutta sen voin luvata, ettei meillä syödä ainakaan riisiä :) Toisaalta en ole varma, kannattaako ketään säikytellä ainakaan heti alkuun perunoilla ja läskisoosilla...

Mutta, pitäkää elämän repuistanne kiinni, sillä tänäkin syksynä sinne on tyrkyllä paljon täytettä!