Kurittaako pakkanen ihoasi?

Talven varjopuolia: kuiva ja hilseilevä iho

Rakastan talvea. Kyllä, lunta ja pakkasta. Kun mittarissa on lukemana 15 miinusastetta, vaatii toki hitusen asennetta lähteä ulkoilemaan. Mutta niin kuin aina, kyse on pitkälti pukeutumisesta. Kun on tarpeeksi päällä, ei pakkanen pääse puremaan.

Ainoa kohta, mikä on alttiina pakkasen voimalle, on kasvot. Itse en tykkää peittää kasvoja esimerkiksi kaulahuivilla, ja se tarkoittaa sitä, että kasvojen iho joutuu koville. Erityisesti kasvojani kuivattaa ja rasittaa tuo lämpötilojen vaihtelu, kun pakostakin sitä on oltava välillä sisällä ja välillä ulkona.

Rasvaa, rasvaa ja rasvaa

Vuosien varrella olen kokeillut kaikenlaisia rasvoja talvella kuivuvaan naamatauluun. Nyt minulla on käytössä pari purnukkaa, joista toista käytän iltaisin: Louis Widmerin hitusen varttuneemmalle iholle tarkoitettu Pro-Active Cream light. Päivävoiteena käytän tällä hetkellä Emmalta saamaani (Emppu on siis meillä lukuvuonna 2016-2017 ollut italialainen vaihtarityttö) manteliöljyä sisältävää kasvorasvaa. Rasva on ihana sekoitus ”perinteistä” kasvorasvaa ja manteliöljyä. Ja voin sanoa, että kasvoni eivät säikähtäneet pakkasta, vaan ihoni on ihanan pehmeä ja voisipa sanoa että sileäkin 😊

Ylipäätään Emma on hemmotellut perhettäni erilaisilla rasvoilla. Nyt on jo kolmas joulu, kun saimme häneltä ja hänen perheeltään paketin, jossa oli erilaisia rasvoja. Syy on ilmeinen, sillä Empun tädillä on yritys, joka valmistaa noita ihanuuksia. Ja on valmistanut jo 1800-luvun lopulta lähtien. Näistä rasvoista suosikkini on tuo manteliöljyä sisältävä rasva.

Talvella myös jalat ja kädet kaipaavat erityishuomiota

Muita suosikkejani Emman lähettämistä rasvoista ovat jalkavoiteet sekä käsivoide. Kaikissa noissa rasvoissa on käytetty aitoja kasviuutteita/-öljyjä. Ruusuinen käsivoide tuoksuu aidolle ruusulle samoin kuin laventelikäsirasva laventelille.

Kasvojen ohella talvi todellakin koettelee myös käsiä ja jalkoja. Aloitin itse juuri jalkojen ja käsien ”hoitokuurin” Emmalta saamillani rasvoilla. Minulla on nimittäin talvella monelle tyypillisesti halkeilevat kantapäät ja välillä käsien rystyset ovat niin kuivat, että niistä saattaa tulla jopa verta. Nämä italialaiset jalka- ja käsirasvat ovat todella hyviä. Plussaa tulee kauniista purnukoista.

Tämän talven tuulet, tuiskut ja pakkaset olenkin päättänty kohdata italialaisilla rasvoilla. Lisäksi otan aurinkoa purkista eli syön D-vitamiinia.

Onko sinulla omia vinkkejä talven rasittaman nassun hoitoon?