Lähilomailua ja lentomatkustamista

Syysloman elämyksiä

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, perheessämme asuu reissutyyppejä moneen lähtöön. Mies ja esikko nousevat lentokoneeseen kutakuinkin aina, kun siihen tulee mahdollisuus. Minä ja keskimmäinen tykkäämme kyllä myös reissata, mutta viihdymme enemmän olotilassa, jossa on tunnettavissa maata jalkojen alla tai ainakin renkaiden alla. Kuopus pyörii mukana ja mukautuu muiden päätöksiin...

Matkailu on ollut perheessämme puheenaiheena myös lähiaikoina, sillä tällä viikolla (pari päivää jäljellä) on täällä Savonlinnan seudulla vietetty koulujen syyslomaviikkoa. Lotta suuntasi heti loman alussa Italiaan moikkaamaan Emmaa ja Emman perhettä. Hän palasi viikon vierailulta torstai-iltana 26.10.

Loma Italian lämmössä oli ollut mukava ja rentouttava.

Lämpötila parhaimmillaan nousi kuulemma +22 asteeseen. Neidot kävivät muun muassa tsekkaamassa, onko Pisan torni suoristunut. Ei kuulemma ollut…

Mutta enemminkin haluaisin kertoa lähimatkailusta. Sillä aina ei tarvitse lähteä kauas kokeakseen jotain erityislaatuista. Ja tähän alkuun kerron heti, että tässä postauksessa ei ole kyse kaupallisesta yhteistyöstä. Vaan siitä, ”Että kukas se kissan hännän nostaa, ellei kissa itse”.

Eli haluan kirjoittaa Savonlinnan seudun tarjoamista mahtavista puitteista ja mahdollisuuksista viettää lomaa ja vapaa-aikaa.

Samalla tämä on kunnianosoitus niille rohkeille yrittäjille, jotka kaikesta huolimatta uskaltavat ottaa riskejä ja toteuttaa visioitaan!

Porosalmella osataan!

Mennäänpä siis aiheeseen, joka on Rantasalmen Porosalmella sijaitseva lomakeskus Järvisydän. Järvisydän on rakennettu keskiaikaistyyliseksi elämyskeskukseksi, jonka ytimestä löytyy keskiaikaistyylinen ravintola Piikatyttö, kotaravintola, Lotjabaari, Humppasali ja Savon Suurin Wiinikellari - muun muassa. Majoitus tapahtuu Elmyshotellissa tai joissakin lukuisista huviloista. Uusin juttu on Järvikylpylä, jolle kuvat eivät anna oikeutta.

Porosalmella on todella pitkät perinteet matkailijoiden kestitsemisestä, sillä paikalle perustettiin kestikievari jo vuonna 1658.

Ja mikä upeinta, sama Heiskasten suku toimii edelleen matkailuyrittäjinä Porosalmella vanhoja kestikievariperinteitä kunnioittaen.

Ja edelleen aiheeseen. Meidän syyslomalaisista Salla ja Luukas päättivät käydä testaamassa tämän upean kohteen, joka sijaitsee kotoamme noin 40 minuutin ajomatkan päässä. Itse jäin istumaan koneen ääreen kirjoitushommiin ja kieltämättä hieman harmitti, kun kuulin lasten ja miehen selonteon, ja näin Sallan ottamat kuvat.

Jokainen voi käydä kurkkimassa Järvisydämen kuvia yrityksen sivuilta ja tehdä samalla mielikuvamatkailua, mutta meidän porukan yhteenveto paikasta oli: Upea! Seuraavassa muutama lause kolmikolta:

- Ihanan rauhallinen tunnelma

- hyvä ettei pauhaa musiikki

- hienon näköistä: puuta ja luonnonkiveä

- elämyssuihku oli hienoin

- saunat uskomattomia (niitä oli kaikkiaan viisi erilaista)

- tosi kiva, kun oli tarjolla maksuttomasti erilaista juotavaa ja hedelmiä sekä sipsiä

- ulkoallas tosi kiva

- henkilökunta oli todella mukavaa: otti vastaan aidosti ja palvellen, silmiin katsoen ja kertoi kaikista palveluista, mitä kylpylässä on ja missä kannattaa ehdottomasti käydä.

Lopputulema

Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Käyttäkää hyvät ihmiset hyödyksi lähellä olevia kohteita, jotka voivat tarjota sen parhaimman kokemuksen ja elämyksen. Ja kun paikka on lähellä, voi tehdä arjesta irtioton helposti ja ex tempore. Minä aion käydä Järvisydämessä esikon kanssa heti, kun yhteinen aika siihen löytyy – toivottavasti pian 😊 

P.S. Järvisydämeen kannattaa tulla vaikka Ivalosta :) Kyllä Savossakin osataan!