Lähimatkailulähettiläitä liikenteessä

Lähimatkailukin avartaa

Niille, jotka ovat lukeneet blogiani, on tullut selväksi, etten erityisesti pidä lento-/laivamatkustamisesta. Toki olen osani noistakin matkustusmuodoista saanut, koska on mieli tehnyt matkata katselemaan paikkoja vähän kauempaa.

No – onneksi aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, tai pikemminkin Saimaata kauemmas – löytääkseen mahtavia matkailukohteita.

Jos oikein tarkkoja ollaan, en löydä oikeastaan montaakaan hyvää syytä lähteä Savonlinnan seudulta pois kesäaikaan. Tämä on niin mahtavaa seutua kaikkinensa, että oksat pois.

Mikä lähimatkailulähettiläs?

Tästä johtuen olin todella iloinen, että Kaakon Viestintä pyysi minua lähimatkailulähettilääksi. Meitä lähettiläitä on eri puolilla Kaakkois-Suomea. Tässä tehtävässä pääsemme tutustumaan juurikin omien kotiseutujemme matkailullisesti mielenkiintoisiin paikkoihin. Niin, ja esittelemme niitä teille.

Pyöräily - lähimatkailun huippuväline

Itse tykkään tutustua ympäristöön pyöräillen. Olenkin nyt parin viikon aikana tehnyt reilun tunnin pyöräilylenkkejä. Jo siinä ajassa ehtii näkemään paljon. Olen seurannut esimerkiksi, miten Suomen suurimmat betonisillat rakentuvat Laitaatsalmeen. Toinen silloista on ollut jo muutaman kuukauden ajokunnossa, mutta toista rakennetaan siihen viereen kovalla vauhdilla. Vielä ei lähes valmiillekaan sillalle ole päästy pyörällä, mutta näkymät auton ikkunasta ovat huikeat. Odotan sitä, että pääsen pyörällä sillan huipulle pitämään taukoa, ja katselemaan ympärillä siintävää Saimaata saaristoineen.

Saimaan saaristo

Tässä kohtaa tulee mieleen Emman (meidän oma vaihtarityttömme 2016-2017) kommentti, kun hän tuli ensimmäistä kertaa junalla tänne Itä-Suomeen. Hänelle ensimmäinen silmiinpistävä piirre tällä seudulla oli metsien ja järvien runsaus. Ja järveen se neitokainen pulahti heti samana päivänä, kun saapui meille. Niin ja saunaan….

Lähiseikkailut on in

Joka tapauksessa toivon, että mahdollisimman moni suuntaa kesällä tänne itäiseen Suomeen. Ja tietenkin toivon, että paikalliset löytävät läheltä kohteita, joissa käydä. Niitä muuten on runsaasti ja vieläpä sellaisia, joista ei välttämättä ole koskaan kuullutkaan. Pidetään korvat ja silmät auki tänä kesänä ja tehdään lähiseikkailuja.

Seuraa

Käypä seuraamaan meitä lähimatkailulähettiläitä Instagramissa ja Facebookissa.

Lue myös:

Lähilomailua ja lentomatkustamista,

Nokka kohti kesää - oman kotikaupungin hittijuttuja

Vihdoin