Makeaa viikkoa ja viikonloppua kaikille!

Savonlinnassa on ihania kahviloita

Syyslomaviikko alkaa olla loppupuolella. Tässä kohtaa lomaa olen tyytyväinen, että emme lähteneet lomalla mihinkään. Ainoastaan Lotan kanssa piipahdin Kuopiossa lähinnä etsimässä hänelle mekkoa joulukuun ylioppilasjuhliin. Mekkoa ei löytynyt, mutta muuten oli kivaa muun muassa hyvän cappuccinon kera.

Koska emme lähteneet mihinkään pidemmälle reissuun, jäi enemmän aikaa ”maarailla” oman kotikaupungin katuja. Tällä kertaa se tarkoitti sitä, että nautiskelimme muun muassa kahviloiden antimista.

Yksi positiivinen yllätys oli Kahvila Herkku Pekka, joka oli uudistanut lounassalaattipöytäänsä. Pöydästä sai koottua itselleen todella maittavan lounaan. Itse tykästyin pikkelöityihin punasipuleihin ja paprikoihin sekä uuniperunaan, johon täytteeksi valitsin katkaraputäytteen. Salla antoi puolestaan propsit couscous-lisukkeelle. Nautinnon kruunasi lounaaseen kuuluva lakritsileivos. Täydellistä – ainakin lakritsin ystävälle.

Sallan kanssa kävin myös Sokoksen alakerrassa sijaitsevassa Kulma Coffee Shopissa. Nautimme molemmat täyteläiset frappét. Siitä olikin sitten mukava suunnata kuntosalille. Sokerit oli molemmilla kohdallaan 😊

Alkuviikosta puolestaan lounastin Lotan kanssa Cafe Alegriassa Puistokadulla. Jos saisin valita, söisin tämän kahvilan keittoja vaikka joka päivä. Tiistaina vuorossa oli intialainen dahlkeitto. Ihana mausteinen keitto lämmitti sekä vatsaa että mieltä. Keiton kanssa oli tarjolla tuoretta sämpylää. Voiko lounaalta toivoa enempää. Myös ympäristö tässä kahvilassa on erityisen inspiroiva ja ihana.

No…koska herkkusuu olen, tunnustan, että kävin viikolla myös noutoherkkuja Kahvila Leivintuvasta. Suklainen halloweenaiheinen herkku oli todella hyvä, kuten myös sienipiirakka.

Viikkoa on vielä hitunen jäljellä. Jäljellä on myös kahviloita. Teetä käyn silloin tällöin nauttimassa kahvila ALKUssa. Siellä on myös ihanat salaatit ja baagelit. Lounaskahvila Katriannassa puolestaan piti käydä jo tällä viikolla juttelemassa mahdollisista Lotan ylioppilasjuhlatarjottavista. Se taitaa jäädä kyllä ensi viikon ohjelmaan.

Mitä piirakoihin tulee, ihan ykköspaikkoja ovat Kahvila Kupsakka ja Linnan Piirakka ja Kukko. Varsinkin Kupsakan piirakat ovat tuttuja, sillä mies niitä välilä tuo aamupalapöytään yövuorosta kotiin tullessaan.

Mitä vielä? No herkkujen osalta on pakko mainita Fazerilta tullut uusi mandariini-inkivääri-kausimaku. Laatikko katosi tuossa parempiin suihin. Hyvää oli siis sekin.

Ei muuta kuin ihanan makeaa viikonloppua kaikille!