Marenkisen hyvä mustikkapiirakka

Marenkinen mustikkapiirakka

Ystävänpäivän kunniaksi päätin hemmotella itseäni itsekkäästi mustikkapiirakalla. Ajatus tähän tuli siitä, että selailin kirjahyllystä kirjaa, josta ehkä löytyisi jokin värssy laitettavaksi ystäville ihan WatsApp-viestinä. No värssyjä ei löytynyt, mutta yhden kirjan välistä löytyi mustikkapiirakan ohje, jonka olin saanut joskus todella pitkä aika sitten – yllätys – ystävältäni Virpiltä. Ainekset olivat niin yksinkertaiset, että päätin toteuttaa tämän herkun. Ja voin kertoa, tämä piirakka vie todellakin kielen mennessään. Piirakka toimii erityisen hyvin vaniljajäätelön kanssa, koska ei ole itsessään makea. Nyt ei muuta kuin kokeilemaan. Tekeminen on helppoa!

Mustikkapiirakka

150 g margariinia tai voita

Noin 4 dl vehnäjauhoja

3 keltuaista

3 valkuaista

1 dl sokeria

½ l mustikoita (jäisiä)

Kyytipojaksi: vaniljajäätelöä

Ohje

1. Erota kolmesta kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin.

2. Nypi voi ja vehnäjauho murumaiseksi seokseksi.

3. Sekoita seokseen keltuaiset.

4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

5. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

6. Ripottele mustikat piirakkavuokaan tasaisesti.

7. Tee marengista kekoja mustikoiden päälle ja levitä keot mustikoiden päälle (esim. taikinannuolijalla).

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla (itselläni taisi olla pykälän keskitason alapuolella) noin 50 minuuttia.

Ja paras osa on jäljellä: nimittäin syömään vaan. Itse nautin ihanuuden vaniljajäätelöllä höystettynä, ja voin sanoa, että oli namia.

P.S. Jos kuulut herkuttelijoiden armoitettuun porukkaan, kokeile myös tätä italialaista herkkua nimeltä tiramisu. Vastoin yleistä luuloa tiramisu on helppoakin helpompi toteuttaa, ja tekee varmasti vaikutuksen kanssakulkijoihisi :)