Mehevät omenaruusut vievät kielen mennessään

Mehevät omenaruusut

Sunnuntai. Silloin on lähes pakko leipoa. Tällä kertaa otin kokeiluun helpolta kuulostavan voitaikinaleivonnaisen nimeltä omenaruusu. Ja koska todellakin halusin päästä helpolla, käytin leivonnassa Lidlin valmiiksi kaulittua lehtitaikinalevyä.

Omenaruusujen ohjeeseen törmäsin puolestaan googlaillessani helppoa herkkua omenasta. Ja siinä se oli: Kinuskikissan omenaruusu.

Ja koska halusin laittaa ohjeeseen oman pienen puumerkkini, päätin käyttää ohjeessa mainittujen omppujen lisäksi täytteessä vaniljarahkaa. Tässä kohtaa voin sanoa, että omista ruusuista ei tullut yhtä hienoja kuin Kinuskikissalla, mutta maukkaita niistä kylläkin tuli.

Vielä ehdit Lidliin taikinaostoksille, joten tässä ohjetta perään. Ohjeesta tulee kuusi omenaruusua.

Taikina

Lidlin valmis lehtitaikinarulla

Täyte

2 punaista omenaa

noin 2 tl sokeria

noin 1 rkl vaniljasokeria

kanelia

purkki vaniljarahkaa (tai muuta maustettua rahkaa)

Ohje

Pese ja halkaise omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja lorauta sekaan sitruunamehua sekä sokeri, sekoita. Pehmitä omeasiivuja mikrossa noin 2 minuuttia, kunnes siivuista tulee taipuisia.

Leikkaa Lidlin taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan ja ripottele niiden päälle vaniljasokeria ja reilusti kanelia. Laita omenasiivut taikinalevyjen yläosaan niin, että punaiset osat jäävät ulkopuolelle (Tässä ite hieman mokasin ja omenat jäivät liian alas). Levitä omenasiivujen alle raita vaniljarahkaa. Taita taikinalevyn reuna osittain omenien päälle.

Rullaa taikinalevyä puoleen väliin ja katkaise. Nosta ruusu paperiseen muffinivuokaan ja laita se vielä muffinssipellille. Saat kolmesta taikinalevystä kuusi omenaruusua.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Syö hieman jäähtyneenä.

Raadin mielipiteitä (neljä omenarahkatäytteistä ja kaksi omenatäytteistä ruusua):

Lotta: En yleensä syö lehtitaikinaleivoksia, mutta tämä oli ihan hyvä. (omenarahkatäyte)

Salla: Hyviä. Ei ehkä ihan parasta, mutta voisin syödä toisen heti perään (omenarahkatäyte). Pelkkä omenatäytteinen oli parempi.

Luukas: Hyvää! (omenarahkatäyte)

Erja: Namia, molempi parempi…

Harri: Erittäin hyvä ja maukas! (omenatäyte)