Mikä ihmeen joulustressi?

Joulu tulla jolkottaa :)

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän stressaan joulusta. Joululahjojen ostaminenkin jää minulla todellakin viime tinkaan. Käytännössä ostan lahjat viikonloppuna ja hyvin ehdin. Perheessämme ei muutenkaan vietetä mitään suurta lahjajoulua. Jokainen saa jotain. Tärkeintä on, että kaikilla on riittävästi suklaata ja hyvää lukemista.

Mitään joululeivonnaisiakaan en ole vielä tehnyt. Piparit tehdään kuitenkin takuuvarmasti ohjeella, jota olen käyttänyt jo sen 17 vuotta. En uskalla mennä vaihtamaan reseptiä, sillä sitä ei perhe hyväksyisi. Luotan, että naapuri tuo tuttuun tapaan meille taatelikakun, joka on minulle joulukakku numero yksi.

Jouluvalot laitoin kuopuksen kanssa parvekkeelle pari päivää sitten. Tuossa taannoin kaivelin myös autotallista esille tontun portaikon pieleen, ja kuopus viritteli sille lyhdyn käteen. Tonttu näyttää todella hienolta.

Joulusiivouksen olen kaavaillut lauantaiksi (vinks vinks perhe). Ei mitään suureellista, sillä aattona tulee kylään sen verran paljon porukkaa, että se olisi hieman turhaa 😊. Laatikot teen valmiiksi soseena ostetuista porkkanoista ja lantuista vasta aattoiltana, jolloin voin vetää ne uunista suoraan pöytään. Imelletyn perunalaatikon laitan imeltymään sunnuntaina. Mies paistaa kinkun ehkä jo sunnuntaina. Lisukkeeksi kuorin ison kasan pottuja. Ja vieraat tuovat sitten loput ruuat juhlapöytään.

Joulufiilikseen olen virittäytynyt kuuntelemalla työmatkoilla joululaulukanavaa. Senkin aloitin tämän viikon maanantaina.

Vaikka tuo em. listaukseni kuulostaa siltä, että en ole jouluihminen, niin se ei pidä paikkaansa. Olen todellakin jouluihminen. Vuosien varrella olen vain huomannut, että tulee se joulu ja joulumieli pienemmälläkin höösäämisellä. Rakastan sitä, kun saan istua aattona erilaisten herkkujen pariin ja nauttia niitä läheisteni kanssa. Odotan sitä, että joulupyhinä voin hiljentyä hetkeksi ja unohtaa tavallisen arjen.

Mitä joululauluihin tulee, on yksi ikisuosikkini suomalaisista Joulumaa ja englanninkielisistä puolestaan So This Is Christmas. Näissä kappaleissa sitä tiivistyy koko joulun sanoma.