Mikkelin Prismassa ylitetään odotuksia

*Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Suur-Savo/ Prisma, Mikkeli

Tuttu kauppa ilahduttaa mökkireissuilla

"Miten pitkää pittää vielä ajjaa? Minnuu janottaa ja miula on pissihätä. Kun lapset olivat pieniä, nämä sanat kuuluivat viimeistään Juvan korkeudella, kun matkaa kesämökille oli tehty vasta reilu puoli tuntia. Tässä kohtaa mies ja minä vilkaisimme toisiimme, ja kysyimme kestääkö rakko Mikkelin Prismalle saakka. No muksut ovat kasvaneet, mutta edelleen pysähdymme mökille mennessä samassa paikassa. Yksi haluaa loppumatkalle tuokkosellisen mansikoita, toinen herneitä. Lähes takuuvarmasti joku lapsista muistaa unohtaneensa uikkarit kotiin. Minun vakio-ostoksiini kuuluu puolestaan aurinkorasva. Mutta hei, onneksi lomalla ei ole kiire mihinkään."

Mennään jo!

Mikkelin Prisma on meidän perheelle tuttu kauppa. Käymme siellä muun muassa matkalla mökille ja yleensä, kun vierailemme miehen siskon luona. Tästä kaupasta on ostettu mökille mukaan ruokaa, mutta aika usein on pitänyt päivittää varusteita uikkareista uimapatjaan ja johonkin kesän hittipihapeliin.

Minulla ja perheelläni oli ilo saada opastuskierros helmikuussa remontoituun Prismaan. Kierros toteutui sopivasti, kun olimme menossa viettämään kesäpäivää miehen siskon perheen luo. Oppaana oli myyntipäällikkö Heli Wilska. Heti kättelyssä on sanottava, että Heli on kyllä nainen paikallaan. No, meillä ylipäätään synkkasi – sillä kun kaksi tai pikemminkin kolme – puheliasta naista kohtaa toisensa, tarinaa riittää asiasta ja asian vierestä.

Hyvä sijainti ja kilpailukykyiset hinnat

Kohdallaan olevat hinnat ja bonustakin vielä.

Syy miksi kurvaamme reissuillamme juuri tähän Prismaan on se, että se sijaitsee sopivasti päätien varressa, eli kauppa on niin sanotusti ottavalla paikalla. Lisäksi arvostan isoja ja leveitä parkkipaikkoja. Ja mikä tärkeintä: valikoima on runsas. Olen muistaakseni aikaisemminkin tuonut esille sen, että en erityisesti tykkää kierrellä kaupoissa. Olen siis enemmän kuin tyytyväinen siihen, että voin tehdä yhdessä paikassa kaikki ostokset, ja vieläpä hyvin edullisesti.

Kadonnut poika ja mies löydetty elektroniikkaosastolta...

Mutta mennäänpä kierrokselle! Helppous alkaa heti marketin ulkopuolelta, josta voi napata kätevästi ostoskärryt mukaan. Kun muksut olivat pieniä, kisaa käytiin lastenkärryistä. Nyt tuota kisaa ei käyty, mutta en ehtinyt kissaa sanoa, kun kuopus oli jo mennyt menojaan. Puhelinsoitto varmisti, että osasto oli mallia viihde ja elektroniikka. Ja sieltä se mieskin sitten löytyi…

Tilaa kulkea

Tilaa kulkea.

Mikkelin Prisma on aina ollut helppokulkuinen, mutta remontissa on käytäville tullut lisää leveyttä. Varovasti arvioiden pääkäytäville mahtuu vaivatta kolme ”leveää kuljetusta”. Myös sivukäytävät ovat todella tilavia. Samoin korkeiden hyllyrivien vaihto mataliin lattiamallisiin hyllyihin on onnistunut. Eri osasto on helppo löytää ja valoa riittää. Keskimmäinen tykkäsi selkeistä opasteista, jotka helpottivat oikeiden tuotteiden löytymistä.

Loistava perusvalikoima

Salla löysi balettivarusteita!

Helppouden ja vaivattomuuden ohella arvostan kaupassa nimenomaan valikoimaa. Ja – täytyy sanoa, että tässä kaupassa kaikki on kohdallaan. Heli totesikin ylpeästi, että ”mitä täältä ei löydy, sitä ei tarvita”. Ja se pitää paikkansa. Esimerkkinä voin mainita sen, että balettia harrastava Salla tilaa varusteensa yleensä erikoisliikkeistä (ja ovat usein aika tyyriitä). Meille oli iso yllätys, että Mikkelissä on kattava valikoima edullisia perusbalettitarvikkeita. Tällä kertaa mukaan lähti tuiki tärkeä kietaisuhame.

Luksusta unohtamatta

Ivana Helsinkiä Prismassa? Kylläpä kyllä.

Heli muistutti, että viime vuosina Mikkelin Prisma on entisestään nostanut profiiliaan tuotevalikoimassa. Perusmerkkien ohella löytyy myös luksustuotteisiin lukeutuvia merkkejä. Naistenosastolla ihastuin Ivana Helsingin mekkoon – tai pariinkin. Miehille vastaava merkki on Gant (en saanut miestä vaateosastolle, koska hän oli kadonnut elektroniikan ihmemaahan).

Lapset 😊

Kumpi lähtee Pauli 8 kk -veljenpojalle?

Ja lasten osasto. WAU. Täynnä väriä, valikoimaa ja asennetta. Asenteella viittaan newyorkilaiseen Boy Meets Girl -vaatemerkkiin. Vähän pienemmille suunnattu astetta laadukkaampi merkki on Blaa. Veljentyttö täyttää pian 6 vuotta, ja mukaan lähti vaatteita, jotka nostavat varmasti hymyn tyylitietoisen neitokaisen huulille.

Blaa - astetta laadukkaampi lastenvaatemerkki.

 

Viljo 5 v miettii kumpi legosarja olisi parempi. Vinja-sisko odottelee tyynesti :)
Heli opastaa legojen valinnassa.

Piipahdimme luonnollisesti leluosastolla, jota lapsiperheet arvostavat paitsi valikoiman myös avaruuden vuoksi. Heli nauroi, että hyvä leluosasto takaa sen, että vanhemmat voivat tehdä muita ostoksia rauhassa. Legoja katsellessani näin jo itseni ostamamassa uusimpia viritelmiä veljenpojalle, kunhan hän kasvaa kävelyikään 😊

Erikois- ja hittituotteet

Märkäpuku päällä ei kylmä järvivesi yllätä.

Jalkapalloa ja kalastusta/vedessä läträämistä harrastava kuopus kokeili märkäpukua. Niitäkin saa nykyisin Mikkelin Prismasta. Märkäpuku jäi harkintaan, mutta urheiluosaston valikoima ja merkit saivat häneltä peukutuksen (ja ovat kuulemma hinnaltaan hyviä).

Lähiruokaa ja maailmalta tuttuja tuotteita

Jarmo esittelee Kuvalan lihaa, paikallista premiunluokan tuotetta.

Päivittäistavaraosasto on myös omaa luokkaansa. Asiakkaiden suosiossa on tuoretiski, josta saa muun muassa paikallista kalaa ja lihaa. Ylipäätään kaupassa suositaan lähituotteita. Samoin kiitosta on saanut valmisruokatiski, joka on helle- ja kiirepäivän pelastus. Ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, kun pakettiin laitetaan kotitekoisenveroista ruokaa.

- Mitä ihmettä! Uutta vegaanista jäätelöä, Salla tuumii.

Salla on jo pitkään syönyt kasvisvoittoisesti ja valitsee yleensä vegaanituotteita. Olisittepa nähneet hänen ilmeensä, kun jädehyllystä löytyi Alpron maidoton uutuusjäätelö. Ja entä sitten nuorison tietämä brittiläinen merkki Tesco, josta löytyy runsas valikoima erikoisruokavaliota noudattaville.

Laajat aukioloajat – juhannusviikolla 24 h

Anniina ja Heli haluavat kokea, millaista on tehdä töitä kaupassa yöllä.

Nykyaikaa on myös Prisman laajat aukioloajat. Arkisin kauppa palvelee 7–22. Siitä haarukasta löytyy jokaiselle sopiva aika tehdä ostoksia. Heli kertoikin, että vakioasiakkaina on perheitä, jossa äiti tai isä käy kaupassa, kun perheen pienet on laitettu unten maille.

Juhannusviikolla aukiolossa räväytetään entisestään, sillä 18.–22.6. Mikkelin Prisma on auki 24h nonstoppina maanantaista kello 7.00 perjantaihin kello 18.00!!!

Extraa

Teron Tuoretorin Jasmin Valkonen ja Niina Salminen sekä kauden marjoja.

Sokerina pohjalla: Prisman välittömästä läheisyydestä löytyy ruokapaikkoja, apteekki ja Alko sekä Teron tuoretiski, josta saa kauden marjoja ja vihanneksia suoraan tilalta. Niin ja S-Pankki, joka on arkisin auki 9.00-20.00 ja lauantaisin 9.00-15.00. Sisään voi kävellä ilman ajanvarausta hoitamaan pankkiasioitaan.

Plussaa palvelusta

Palvelua: Heli avustaa asiakkaalle napin kiinni.

Helille iso kiitos kierroksesta. Ja mitä tuohon palveluasenteeseen tulee, täyttyy tässä kaupassa toimitusjohtajan ohje: tehdään tavallisia asioita epätavallisen hyvin. Heli kertoo esimerkin kassatyöntekijästä, joka sulki kassan viedäkseen pienten lastensa kanssa liikenteessä olleen äidin puolesta yhden lapsen wc:hen.

P.S. Mieheltä vinkki S-mobiilista. Sen lisäksi, että se sisältää jouhevat S-Pankkipalvelut, helpottaa se perheellisen elämää paljon. Pelimatkoilla mies katsoo S-mobiilista lähimmän S-ravintolan, josta hän sitten tilaa ruuat odottamaan koko joukkueelle. Lisäksi mobiillilla saa helposti maksettua bensan ja tsekattua kerääntyneet bonuksetkin. Käy kurkkaamassa täältä: S-mobiili.

Myös Facebook kannattaa käydä vilkaisemassa. Siellä on kaupan tuoreimmat uutiset, esimerkiksi aukioloajat ja tarjouskampanjat.

Ehdotonta hittiosastoa!

"Ja kun tarkemmin mietin, ovat perheen omat vuosia kestäneet perinteet yksi elämän suola. Olkoon se perinne sitten vaikka pysähdys kesämökkireissulla samassa kaupassa. Joten pian nähdään!"