Mitä kuuluu?Mennyt viikko oli suorastaan kiireinen. Tässä en nyt lähde listaamaan kiireiden syitä, mutta joskus tekemistä tuntuu vain olevan enemmän kuin riittävästi. Emma tuli Lapista tiistaina. Matka oli ollut mahtava, mutta samalla melkoisen raskas, sillä nukkumiseen ei viikon aikana oltu juuri tuhlattu aikaa. Neitokaisen kokemuspankki kasvoi matkan aikana ainakin muutamalla pyörähdyksellä laskettelurinteessä ja avantouinnilla. Saunassa ja avannossa Emma oli käynyt joka päivä, mistä hänelle iso hatunnosto nimimerkillä "en ole vielä kokeillut". Kiireisen viikon päätteeksi Emma kävi vielä sunnuntaina kisaamassa uintikilpailussa, jossa tuomisina oli kaksi ykkössijaa. Suorastaan harmittaa, että olin Harrin kanssa viikonlopun Helsingissä, emmekä päässeet todistamaan neitokaisen suorituksia altaassa :(

En ole Emman kanssa kuluneella viikolla suoraan sanottuna ehtinyt istumaan pitemmäksi ajaksi alas ja juttelemaan, kuten meillä usein on tapana. Onneksi Emma innostui kuitenkin näin sunnuntain päätteeksi ideastani tehdä yhdessä pieni yhteenveto kuluneista vaihto-oppilaskuukausista, joita hänellä on takana jo lähes kuusi. Ja seuraava haastis tehtiin muuten sitten suomen kielellä :)

Miten menee?
- Aika hyvin menee. Välillä on "matala-päiviä", mutta se on ihan normaalia.

Oletko tuntenut koti-ikävää?
- Joskus, mutta en tosi pahaa. Mutta kun oli joulu, oli jotenkin outo fiilis ja vähän koti-ikävä. Mutta mie tiedän, että kun meen takasin Italiaan, voin tehdä sinne kuuluvia juttuja aina. Nyt miun pitää nauttia siitä, mitä mie voin tehdä täällä. Joskus se on aika vaikeaa tajuta, mutta se on oikeesti tärkeetä ymmärtää.

Mikä on ollut tähän mennessä pahinta?
- Ehkä pahinta oli vähän ennen joulua, koska miun koira kuoli. Koulussa ei myöskää ollut mitään kiinnostavaa. Ja toinen italialainen vaihto-oppilas Andrei oli lähdössä takasin ja se oli vähän surullista. Mutta kun joululoma alkoi, oli parempi ja joulu oli tosi hyvä!

Mikä on ollut tähän mennessä parasta?
- Kaikki. Kun teen uusia asioita, jotka on täällä normaaleja. Luistelu jäällä oli ihanaa ja se kun voin mennä järven jäälle lenkille. Nyt olen innostunut, kun aurinko paistaa ja se nousee aikaisemmin. Sitten Lappi oli ihana ja Tallinna oli myös tosi hyvä.

Valitsisitko Suomen vaihto-oppilasvuoden kohdemaaksi (näillä kokemuksilla), jos saisit päättää uudelleen?
- Kyllä, ehdottomasti!

Mitä haluaisit vielä kokea?
- En tiiä. Ehkä matkustella Suomessa ystävien kanssa. Haluan tehdä ihan normaaleja juttuja. Niin ja vielä pitää hiihtää.

Emman mainitsema hiihto on kyllä kieltämättä jäänyt perheessämme vähän vähemmälle huomiolle, sillä perheeseen ei kuulu hiihto-ihmisiä. Mutta - tämä hiihtoasia on jo laitettu vireelle, ja ehkäpä teemme pienen hiihtoretken läheiselle Tellun-tuvalle parin viikon sisällä. Tulevia elämyksiä ovat lisäksi ainakin mökkireissu ja risteily Tukholmaan. Ja uskoisin, että upea kokemus Emmalle tulee olemaan myös vanhojen tanssit, joita tanssitaan tulevana perjantaina 17.2. Ja kuka tietää, mitä kivaa ystävänpäivä tuo tullessaan...

Hyvää viikkoa kaikille ja muistakaa ystäviänne ja/tai rakastettuanne!