Nokka kohti kesää – oman kotikaupungin hittijuttuja

Savonlinnan hittiosastoa

Sieltä se kesä tulee, vaikka vielä hetki sitten näytti siltä, että talven selkä ei lähde taittumaan millään. Jos olen ihan rehellinen, niin minua ei tuo talven pitkittyminen ärsyttänyt pätkääkään, sillä kevään mukanaan tuoma valo ja aurinko ovat tarjonneet pakkaseen ja lumeen sekoitettuna upeita ulkoilukelejä ja esteettisiä elämyksiä.

Valo ja aurinko ovat saaneet kuitenkin katseeni kohti kesää. Samalla olen miettinyt sitä, miten upeassa kaupungissa saan taas kesää viettää. Sillä Savonlinna on toden totta melkoinen kesäkaupunki. Tässä postauksessa nostan esiin viisi ehdotonta hittijuttua, jotka tekevät kotikaupungistani ehkäpä koko Suomen ykköskesäkaupungin. Paljon muutakin täältä löytyy, mutta siitä seuraavassa jaksossa 😊

1. Savonlinna on keskellä upeaa järviluontoa

Saimaa - päivittäin vaihtuva taidenäyttely.

Saimaan vesistö tarjoaa niin silmänruokaa kuin tekemistä koko perheelle. Esimerkiksi risteily höyrylaivalla on elämys, johon ei joka paikassa ole mahdollisuutta. Risteilyllä voit törmätä myös saimaannorppaan, joka elää vain Saimaalla.

2. Kesäsydämen pulssi yltää satamasta Olavinlinnalle

Keskiaikainen Olavinlinna on nykyään monen tapahtuman näyttämö. Tulevana kesänä mm. Oopperajuhlat, Laura kehässä -konsertti, Boxing Night...

Savonlinnan kesäsydämen muodostavat tori, satama ja torilta Olavinlinnaan vievät rantabulevardi sekä Linnankatu. Matkalla on Pikku Kakkosen leikkipuisto ja uimaranta sekä useita kesäravintoloita ja pieniä putiikkeja.

3. Punkaharjun kansallismaisema

Punkaharjun harjulla aika pysähtyy.
Kuka kurkkii? Johanna Oras tunnetaan muun muassa nalleistaan.

Punkaharjun harjualue, Taidekartano Johanna Oras ja metsämuseo Lusto. Savonlinnan keskustasta hurautat näihin kohteisiin reilussa puolessa tunnissa. Ja matka sujuu hujauksessa ympäröiviä maisemia ihaillessa.

4. Maailman suurin puukirkko

Kerimäen puukirkko. Lajissaan suurin ja mahtavin.

Kerimäen puukirkko, maailman suurin sellainen, seisoo keskellä Kerimäen keskustaa. Kirkko valmistui vuonna 1847, ja sinne mahtuu kaikkiaan noin 5000 ihmistä. Konsertti kirkossa on todellinen elämys, mutta jo käyskentely käytävillä "henkistää" mielen kuin mielen.

5. Lukuisat suuret kesätapahtumat

Boxing Night Olavinlinna tuo aina ykkösnyrkkejä paikalle.
Wanhat autot kaupungilla. Dodge -78 police special vierailulla vuonna 2015.

Savonlinnan kesä on täynnä mahtavia tapahtumia, joista jokaiselle löytyy jotakin: Wanhojen Autojen Puruveden Ympäriajo, Oopperajuhlat, Boxing Night Olavinlinna, Linnan Woutien jääkiekkoturnaus, Norsupallon MM-kisat, Old Timers` Basketball -koripalloturnaus, Linna-Volley-lentopalloturnaus jne. - muutama vain mainitakseni.

Haaste

Tämä on haaste sinulle arvoisa bloggaajakuoma. Mikä on sinun kotikaupunkisi tai kotikuntasi kesässä sellaista, josta sinä olet ylpeä?