Nyt Savonlinnassakin voi pelata Megazonea

Hiihtoloman huipennus: Megazone

Hiihtolomaviikko alkaa olla täällä Savonlinnan seudulla taputeltu. Yhdeksi loman kohokohdaksi muodostui itselleni ja varsinkin perheen kuopukselle mahdollisuus päästä testaamaan ennakkoon 10.3. avautuvaa Megazone-laserammuntarataa. Hieman epäillen ammunta-aktiviteetteihin suhtautuva esikkokin oli kokemuksen jälkeen sitä mieltä, että tämä on kokeiltava vielä uudelleen.

Sisäaktiviteettipuisto - just tätä täällä tarvitaan

Pelin ohjaaja Aku Kuhmonen ja matkailualan työharjoittelija Merja Makkonen ottivat vastaan innokkaan testiryhmän.

Uskon, että monelle poikalapsen vanhemmalle Megazone on tuttu juttu. No, meidän perheessä Megazone oli uusi tuttavuus, eikä vähiten siksi, ettei moista sisäpelipaikkaa ole kaupungissamme aikaisemmin ollut. Mutta nytpä on. Parisen vuotta Savonlinnassa ohjelmapalvelualan yrittäjänä toiminut Jari Naukkarinen laajensi yritystoimintaansa ja rakennutti sisäaktiviteettipuiston, jossa on tällä hetkellä laserammuntarata sekä kaksi pakohuonetta. Muutakin aktiviteettia kuulemma otetaan mukaan, sikäli kun kysyntää ilmenee.

Toiveet toteutuivat - pääsin ampumaan laserpyssyllä

Ja mikä parasta, sain viedä testiryhmän kokeilemaan laserammuntarataa. Parasta se oli siksi, että olen aina halunnut testata laserammuntaa. Testiryhmässämme oli mukana seitsemän pelaajaa ja lisävahvistusta saimme kolmesta sisäpelipuiston työntekijästä. Ohjaajamme Aku näytti ensin porukalle videon, jolla oli peliohjeet. Tämän jälkeen jakaannuimme kolmeen joukkueeseen, joilla kaikilla oli oman väriset liivit.

Megazonea voi pelata monella tavoin, mutta testiryhmämme pelasi perinteistesti joukkueet toisiaan vastaan pyrkien saamaan mahdollisimman monta osumaa vastapelaajiin ja tavoitteena käydä tuhoamassa vastustajien kotipesä. Osuman saanut pelaaja joutui hetkeksi pois pelistä. Pisteitä sai osumista pelaajiin sekä myös vastapuolen kotipesän valloittamisesta. Pelissä pystyi seuraamaan omaa suoritustaan myös yksilötasolla.

Pelin lopuksi kokoonnuimme katsomaan ruudulta, mikä joukkueista voitti ja miten kukin pelaaja oli pelissä pärjännyt. Jokainen pelaaja sai myös tulosteen, jossa oli analyysi omasta suorituksesta. Tässä kohtaa on pakko prassailla, että tää keski-ikäinen muija ei sijoittunut yksilönä kummassakaan pelissä viimeiseksi 😊

Upea rata

En tiedä minkälaiset radat muiden kaupunkien Megazone-peleissä on, mutta tämä Savonlinnan labyrinttimainen rata on todella upea. Pimeässä hohtavat kuviot ja tunnelmaan sopiva musiikki tempaisivat mukaansa jokaisen. Onneksi saimme pelata kaksi settiä, sillä ensimmäinen kierros oli opettelua (siis minulle) ja toisella kierroksella pääsin ainakin itse täysillä mukaan.

Keskellä kaupunkia

Sisäaktiviteettipuisto keskellä kaupunkia - kyllä! Olavinkatu 44.

Minusta Possentornien sisäaktiviteettipuisto on juurikin sitä, mitä tästä kaupungissa on puuttunut. Sisäpelipuistoon voi tulla pitämään hauskaa kaveriporukoilla, mutta myös ihan perheen kanssa. Megazone käynnistyy aina tasatunnein puolen tunnin välein, joten omaan porukkaan saa takuuvarmasti täydennystä muista halukkaista pelaajista. Toki radan voi vuokrata myös kokonaan oman ryhmän käyttöön.

Omalla kohdalla Megazone ei jää kyllä tähän testikertaan. Ja ihan varmasti haluan testata myös tuon pakohuoneen. Mielestäni iso plussa on myös se, että sisäaktiviteettipuisto sijaitsee ihan keskellä Savonlinnaa ja vieläpä pääkadun varrella.

Testiryhmän kommentteja:

- Huippukivaa!

- Tänne on pakko päästä uudestaan!

- Älyttömän hauska!

- Päivän liikuntasuoritus tehty!

- Tänne tuun kavereiden kanssa!

Tästä kun klikkaat, saat lisätietoja: Activity Maker