Olympialaiset alkoivat - oletko oikealla kanavalla?

Varmista lempiolympialajisi näkyminen

Meidän perheessä treenataan muitakin kuin istumalihaksia, mutta selvää on, että seuraavien kolmen viikon aikana tässä talossa istutaan myös sohvalla ja tuijotellaan Etelä-Korean Pyeongchangissa pidettäviä talviolympialaisia. Tällä kertaa oli pakko tehdä pieniä etukäteisvalmisteluja sen suhteen, että varmasti pääsemme katsomaan kaikkia lempilajeja livenä. Tämä siitä syystä, että aikaisemmin Ylellä oli yksinoikeus olympialaisten esittämiseen Suomessa, mutta nyt oikeudet on Discovery Communicationsilla, jonka kanssa Yle puolestaan on tehnyt sopimuksen. Ja tämä sopimus sisältää ehdon, että Yle ei esitä kanavillaan olympiajääkiekko-otteluita. Suomessa kiekkoa näytetään suorana Discoveryn TV5 ja Eurosport2 -kanavilla.

Jääkiekkoa Eurosport2:lla

No, meillä juuri nuo maksukanavat eivät näy, ja miesväkeä kiinnostaa nimenomaan jääkiekko. Yllätys. Onneksi perherauha tällä saralla oli helppo turvata. Kävelin nimittäin Savonlinnan keskustassa sijaitsevaan BLC-centeriin, jossa pistettiin näkymään Eurosport2 -kanava, jolta kaikki olympialaisten tapahtumat, jääkiekko-ottelut mukaan lukien, näkyvät livenä. Jos taas pelkkä Suomen miesten leijonajoukkueen pelien seuraaminen riittää, löytyy TV5 ja TV5HD BLC:n kaaapeliltelevisioverkon maksuttomista peruskanavista. Joten, jos jääkiekko on sinun ehdoton ykköslajisi, käy välittömästi varmistamassa, että kanavavalikoimaasi kuuluu Eurosport2 tai TV5. BLC:llä saat kanavan kuukaudeksi käyttöön vajaalla 10 eurolla, jota en ainakaan itse pidä kovin isona summana.

Maksukanaviin tarvitaan TV-kortti, johon voidaan sitten myöhemmin ladata kanavia oman valinnan mukaan. Meillä tuo kortti oli entuudestaan, joten kanavalisäys kävi sutjakkaasti. Kortti tulee tv:ssa tai digiboxissa olevaan kortinlukijaan. Jos sinulla ei näitä ole, saat sekä TV-kortin että kortinlukijan helposti BLC Centeristä.

KaapeliTV on varma, laadukas ja huoleton

Samalla kun varmistin kotirauhan olympialaisten ajaksi, juttelin BLC:n markkinointipäällikkö Henriikan kanssa television katseluun liittyvistä asioista yleisesti. Kävimme läpi muun muassa lempikanavat (molemmilla yksi suosikeista on Viasat History) sekä kuvanlaatuun ja tv-yhteyden luotettavuuteen liittyviä asioita. Meillä televisio on BLC:n kaapeliverkossa. Kaapeliverkon ehdottomia etuja on se, ettei se ole säiden armoilla ja kuukausimaksu takaa sen, että ongelmatilanteissa huolto pelaa firman puolesta. Lisäksi suurin osa kaapelikanavista näkyy myös teräväpiirtona- eli HD:nä. Tarkka kuva tekee vaikkapa olympialaisten seuraamisesta nautinnollisempaa. Se, että kanava näkyy teräväpiirtona edellyttää kuitenkin sitä, että laitteet soveltuvat HD-käyttöön, eli joko boxista tai tv:sta on löydyttävä merkintä Cable Ready HD. Tämäkin sinun on hyvä tarkistaa, tai ainakin varmista se, kun päivität laitteistoasi! Ja muistus kaikille "kaapelilaisille": vuonna 2020 tuleva antenni-TV-uudistus ei edellytä teiltä mitään toimenpiteitä!

Henriikka muistutti, että kaapelitelevisio ei ole uusi keksintö, vaan sitä on katsottu Savonlinnassakin jo 1980-luvulta lähtien. Kaapeliverkko kasvaa koko ajan, ja sen kautta toimii niin tv- kuin internetyhteyskin (BLC:n kaapeliverkon alueella siihen kuuluu jo 80% kiinteistöistä). Uudempaa tulokasta edustaa valokuitu, jota nykyisin käytetään entistä enemmän. Uusille verkon rakennusalueille kaapelitelevisiopalvelukin tuodaan valokuitua pitkin.

Kanvapaketeilla yksilöllistä ohjelmatarjontaa

Itse katson televisiota melko valikoivasti (okei, ei lasketa mukaan sitä NYC:n täydelliset naiset). Suosikkeja ovat nuo Henriikankin mainitsema Viasatin History-kanavalta tulevat ohjelmat sekä Viasatin Film Premiere, josta tulee parhaita uutuuselokuvia. Mies puolestaan katsoo – no sitä jääkiekkoa – muun muassa Viasatin Jääkiekko -kanavalta. Kun kotona tutkin Henriikan antamaa kanavaopasta, minua alkoi kiinnostamaan erilaiset mixatut kanavapaketit, joihin voi valita  mieleisensä kanavat ja vaihtaa niitä vaikka joka kuukausi.

Mutta, ensin me käymme läpi olympialaiset, ja sitten mietimme noita lisäkanavia. Joka tapauksessa ne on helppo päivittää puhelinsoitolla tai ihan vaikka netissä: www.omahallinta.fi.

P.S. Kiitos Henriikka jälleen kerran ystävällisestä palvelusta!