Pääsiäisen ajan hulinaa...


Pääsiäisen aika oli melkoista hulinaa, mutta mukavaa sellaista. Emman ystävien vierailu Savonlinnaan sujui hyvin, vaikka sään ei voi sanoa suosineen. Hyppäys Italian poikkeuksellisen lämpimästä kevätsäästä (+30 ºC) Savonlinnan hyiseen huhtikuuhun (-5 ºC) oli melkoinen. Onneksi nuoret olivat varustatuneet villapaidoilla ja talvitakeilla suomalaiseen kevätkeliin. Porukan ohjelmaan sisältyi muun muassa vierailu Olavinlinnaan ja uintia ja saunomista Spahotel Casinolla. Perheemme kannalta mukava kokemus oli perjantai-ilta, jolloin italialaisviisikko saapui Emman johdolla viettämään meille iltaa syömisen ja musisoinnin parissa. Ruokapuolella oli tarjolla tyypillisiä suomalaisia illanistujaisruokia, esim. lihapullia, Janssonin kiusausta (joka lienee kuitenkin ruotsalaista alkuperää...), perunasalaattia ja tonnikalapiirakkaa. Jälkiruokana vieraat saivat tutustua herkullisen kakun lisäksi mämmiin. En ole ihan varma siitä, mitä italialaiset tykkäsivät mämmistä, mutta jokainen kuitenkin uskaltautui maistamaan tätä hieman kyseenalaisen näköistä herkkua.

Mitä tuohon musisointiin tulee, ei ainakaan tälläinen keski-ikäinen olisi voinut toivoa laadukkaampaa ja rentouttavampaa perjantai-illan konserttia. Kitaravirtuoosiksi osoittautunut Federiko 1 (Federikoja oli kaksin kappalein...) lumosi kymmenhenkisen porukan soittotaidoillaan. Kitaraan tarttui illan aikana myös Emma, joka hänkin on soittanut kyseistä instrumentia jo vuosia. Pianoa puolestaan "paukuttivat" Liina ja Federiko 2 ja laulamisesta pitivät huolen Liina ja Ella. 

Pääsiäisen aika oli muutoinkin melkoista syömistä. Lauantaina Emma näytti minulle ja Vantaalta kylään saapuneelle siskolleni, miten pitsa oikeasti kuuluu tehdä. Yhtään murua ei jäänyt jäljelle. Sunnuntaina puolestaan pääsimme nauttimaan anopin loihtiman astetta fiinimmän päivällisen. 
Tämä jo hyvällä vauhdilla oleva viikko numero 16 on palautumista syömisestä ja valvomisesta. Salla suuntasi tänään tiistaina luokkaretkelle Vuokattiin ja muu nuoriso kouluun. Perheen aikuisosasto tekee töitä ja opiskelee. Maailma makaa siis kohtuullisen hyvässä asennossa tämän perheen vinkkelistä katsottuna. Vielä pääsiäisen ajan "pyhyyteen" palatakseni voisi todeta, että elämän ilo koostuu kuitenkin loppupeleissä niistä ihmisistä, joita lähelläsi on ja joita lähellesi päästät :) - viimeksi mainittua seikkaa painottaen.

Oikein mukavaa viikkoa kaikille ja Emman sanoin: tulis jo se kevät!