Parkkiperhoset tuovat keveyttä pysäköinnin tuskaan

Pysäköintivirhemaksu nostaa verenpaineen

Savonlinna on kyllä mahtava kesäkaupunki. Vesistön ympäröimä Saimaan helmi ei jätä varmasti ketään kylmäksi. Jos jotain pitää keksiä negatiivista, on se maksulliset parkkipaikat ihan keskustassa. Ja kyllä jurppii, jos olet käynyt torilla kahvilla ja tuulilasissa odottaa pikavoitto. Verenpaine on hetkessä katossa, kun huomaat kahvikupin hinnan kymmenkertaistuneen...

Onneksi on Parkkiperhosia

Mutta meilläpä on onneksi Parkkiperhosia. Parkkiperhoset ovat nuoria, jotka liikkuvat keskustassa potkulaudoilla ja ostavat lisäaikaa sellaisille autoille, joilla pysäköintiaika on loppunut. Jokainen Parkkiperhonen edustaa jotain paikallista yritystä ja lisäajan ohella autoilija saa iloisen viestin pelastajayritykseltä.

Minusta idea on todella ihana. Itse olen tullut kerran Parkkiperhosen pelastamaksi. Ja kyllä tuli todella hyvä mieli.

Perhoset toimivat samalla oppaina

Parkkiperhosia on Savonlinnan lisäksi Joensuussa, Mikkelissä, Lahdessa, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Ainakin Savonlinnassa Parkkiperhoset osallistuivat ennen töiden alkua myös koulutukseen, jossa heille kerrottiin alueen matkailullisesti tärkeistä paikoista. Toisin sanoen, perhoset osaltaan toimivat myös turistioppaina.

Meidän perheen keskimmäinen oli todella otettu päästyään haastattelun jälkeen Parkkiperhoseksi. Työ on kuulemma todella palkitsevaa, sillä kukapa ei olisi iloinen vältettyään pysäköintivirhemaksun. Neitokainen sanookin, että työssä parasta on asiakkaalta suoraan saatu palaute.

Parkkiperhosista kesäperhosia?

Mitä ylipäätään noihin pysäköintimaksuihin tulee, ovat ne kyllä mielestäni hieman hätävarjelun liioittelua tällaisessa pikkukaupungissa, jossa ruuhkaa on lähinnä heinäkuussa. Enemmänkin satsaisin kaupunkina vaikka tuollaiseen liikkuvaan turistineuvontaan. Eli parkkiperhosista voisi tehdä liikkuvia turistioppaita. Sitä työtähän he osaltaan jo nyt tekevät. Tarvittaessa kesäperhoset veisivät turistin vaikka kädestä pitäen sinne Olavinlinnalle tai kivaan ruokapaikkaan.

Tervetuloa Suomen Monacoon

Joka tapauksessa, tulkaa ihmeessä käymään täällä Suomen Monacossa. Heinäkuisen Savonlinnan tunnelma on jotain sellaista, joka kannattaa ehdottomasti kokea!