Pelle Miljoona Oy tarjosi mieletöntä menoa

Pelle Miljoona ei ole sammaloitunut

Olihan se pakko lähteä. Nimittäin katsomaan ja kuuntelemaan legendaarista Pelle Miljoona Oy:tä Savonlinnasaliin. Kokoonpanossa luukuttivat samat tyypit kuin 40 vuotta sitten eli Pelle Miljoona, Andy McCoy, Sam Yaffa, Tumppi Varonen ja Ari Taskinen.

Ja voin sanoa, että lavalla ei näkynyt yhtään se, että bändin jäsenet eivät ole enää mitään poikasia. Tuntuu lähes uskomattomalta, että noin kuusikymppiset äijät pystyivät vetämään esityksen läpi energialla, josta moni puolta nuorempi rockmuusikko jää kevyesti kakkoseksi. Oisko tämä nyt sitten Suomen vastine Rolling Stonesille?

Ja kyllä, tutut biisit saivat lanteet hytkymään ja kädet käymään. Moottoritie on kuuma, Juokse villi lapsi, Tahdon rakastella sinua ja Olen kaunis – muun muassa – ovat todellakin ikivihreitä. Kummasti monen biisin sanat tuntuvat sopivan myös tähän hetkeen. Eli aikaa kestävää sanoitusta on osattu tehdä.

Samaan kuvaan - no toki :)

En nyt voi nyt sanoa olevani mikään Pelle Miljoonan suuri fani. Tästä huolimatta jäin norkoilemaan muutaman muun tavoin, josko näiltä staroilta liikenisi aikaa yhteiskuvaan. Ensimmäisenä sain napattua etsimeeni Tumppi Varosen. Sympaattinen mies näytti lähietäisyydeltäkin vielä freesiltä. Nimmareita kirjottaessaan hän päivitteli hitusen keikkavauhtia ja -kilometrejä – taisi olla Savonlinnan jälkeen vuorossa Salo.

Henkilö, jota eniten odotin, oli kuitenkin Andy McCoy. Miksikö? No hän nyt sattuu olemaan bändin jäsenistä se, joka nostattaa ehkä eniten tunteita kanssakulkijoissaan. Eikä Andy pettänyt yleisöään tälläkään kertaa. Lavalta kuultiin parikin katsomoon heitettyä kommenttia, jotka jonkun muun suusta olisi voitu luokitella vähintään kuulijoita herjaaviksi. Samoin Andyn ulostulo nimmareita odottavien fanien joukkoon oli ihan omanlaisensa… Aluksi näytti nimittäin siltä, että hän painelee ihan kokonaan ohiii ohei.

Onneksi Andy muutti jostain syystä mielensä ja palasi takaisin. Myös minun hiljainen hivutukseni Andyn läheisyyteen tuotti tulosta. Mies ei pistänyt ollenkaan lähestymistä pahakseen, vaan selfien sijaan määräsi ukkoni ottamaan kuvaa, kaapaten minut samalla kainaloon. Ihan sama mitä mieltä Andysta ollaan, mutta on hänessä karismaa. Se voi olla osin mustaa, mutta kyllä sitä vain on.

Pelle puolestaan oli todella symppis. Hänellä oli aikaa jutella ja asettua kuvaan kaikkien halukkaiden kanssa. Suoraselkäinen mies näytti melkeinpä nuortuneen viime kerrasta kun hänet näin. Siitä taitaa olla aikaa kymmenisen vuotta.

Muutoinkin Pelle tuntui viihtyvän Savonlinnasalissa. Se ei ole mikään ihme, sillä Pelle on asunut aikanaan vuosia kotikaupungissani ja opiskellut Savonlinnan hiljattain lakkautetulla kampuksella opettajaksi. Ihan en nyt ole varma, valmistuiko hän koskaan opettajaksi vai veikö musiikki ja maailma mennessään. Lisäksi hauska yksityiskohta lyhyessä keskustelussamme oli se, että hän totesi muistavansa mieheni isän, joka opetti tuolloin tulevia opettajia kampuksella.

Sam Yaffa ei valitettavasti päässyt keikan jälkeen ihmisten pariin. Tumppi kertoi, että Sam on kipeä ja meni suoraan keräämään voimia seuraavaan keikkaan.

Kyllä kannatti

Joten yhteenvetona: ihan ehdottomasti kannustan sinuakin lähtemään Pelle Miljoona Oy:n keikalle, jos vain suinkin kohdalle sattuu. Näitä tämän luokan eläviä legendoja on kuitenkin aina vain vähemmän 😊