Perhe isolla P:llä

Perhe

Perhe. Välillä se ajaa minut lähes hulluuden partaalle. Kuuntelen hälinää ja haluan sulkea siltä korvani. Sanan vaihtoa ja sanan säilää. Verbaalisesti lahjakkaiden lasten mittelöä toisistaan. Kuka vie tällä kertaa viimeisen sanan.

Ja samalla. Perhe. Voimavara. Kun meinaan kaatua ja jopa musertua, se valaa minuun itseluottamusta. Auttaa pitämään puoliani silloin, kun en itse jaksa. Kannustaa toteuttamaan vaikka sen hulluimmankin päähänpiston.

Perhe. Nitistää pieneen piiriin, josta ei tunnu olevan poispääsyä. On vain lippu yhteen suuntaan. Niitä öitä, kun valvot kipeiden lasten kanssa. Pitkiä iltoja, joihin tuntuu kuuluvan vain pyykinpesua ja läksyjen kuulustelua.

Ja samalla. Perhe. Antaa tilaa olla sinä, tilaa kokeilla turvallisesti omia juttuja. Perhe, joka ottaa vastaan avosylin, vaikka epäonnistuisitkin siinä, mitä teit.

Perhe. Ainaista kompromissia ja joustoa. Demokraattista päätöksentekoa. Mihin lomalla mennään ja mitä siellä tehdään. Kuka ei enää haluaisi edes tulla mukaan, koska siellä on kuitenkin niin tylsää.

Ja samalla. Perhe. Tikahtumassa iltapalapöydässä nauruun. Pissi-kakka-huumoria, sitä perheen sisäistä, jolle nauraa vain sinun perheesi.

Ja siinäkin hetkessä tiedät, että Perhe, siinä on kaikki.