Pulla päivässä pitää psykiatrin loitolla...

Tuon on slogan, jolla olen myynyt itselleni jo pitkään sitä, että syön päivässä vähintään yhden pullan. Niin ja vähintään pari patukkaa lakua ja pari patukkaa suklaata. Ja ehkä vielä salaa itseltäni ostan pari irttaria. Ihan vain pari. Viikonloppuna on sitten se oikea karkkipäivä, eli suklaatia vähän lisää ja isompi pussi makeisia.

No ihan jokapäiväistä ei sentään tuo karkkien syönti ole ollut, eikä pullankaan. Mutta tuossa reilu viikko sitten havaitsin karkitteluni aktivoituneen sen verran vaaralliselle tasolle, että päätin pitää pienen tauon. Tuo käsistä riistäytyminen johtui siitä, että esikolla oli penkkarit, ja hän oli tilannut penkkarikarkkia ihan reilusti. Minä sitten hyvänä äitinä autoin häntä tuhoamaan nuo jäljelle jääneet. Sitten isäntä kävi pelireissulla Venäjällä ja toi muutamankin rasiallisen suklaatia. Öyks. Ja kun oli tuo hiihtoloma, niin silloinhan herkutellaan aina vähän enempi.

Taateleilla makeanhimon kimppuun

Viikko on nyt mennyt ihan kivasti. Onneksi minulla on melko voimakas tahto, eli kykenen aika nätisti toteuttamaan tekemäni päätökset. Millä sitten olen korvannut tuota viehtymystäni makeaan? Ensisijaisesti syömällä kasapäin hedelmiä. Sitten olen löytänyt nuo taatelit. Ja en mitä tahansa taateleita, vaan makutaateleita. Tuotemerkki on Green Dates, josta löytyy ainakin kaksi makua: lakritsi ja suklaa. Ja ei, näitä taateleita ei ole siis päällystetty makeilla suklaa- ja lakritsikuorrutteilla, vaan ihan 100 prosenttisesti luonnonmukaisilla lakritsijauheella ja tummalla kaakaojauheella. En osaa edes sanoa kumpi on parempi. Sen voin tunnustaa, että pussi per päivä noita herkkuja viikonloppuna meni. Onneksi olivat lähikaupassa tarjouksessa…

Taatelit toimivat kakuissakin sokerin korvikkeena

Tiedän ja tiedostan valkoisen sokerin vaarat. Joten tästä herkuttomuusjaksosta innostuneena päätin tutkailla leipomuksia, joissa käytetään makeuttamiseen vain esim. hedelmän omaa sokeria. Ja koska löysin ihan superhelpon ohjeen, jossa oli ylläri ylläri taateleita, päätin testata tämän ihanuuden. Ohje löytyi Vanelja-nimisestä blogista, jota pitää Virpi Mikkonen. Alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä.

Pakko sanoa, että tämän helpommaksi ei herkku tule, ja mikä tärkeintä, makeus tulee taateleista.

3 raaka-aineen suklaakakku:

  • 10–15 tuoretta taatelia
  • 4 (luomu)kananmunaa
  • 1 ½ dl (raaka)kaakaojauhetta

Irtopohjavuoka, jonka läpimitta on noin 17 cm

Valmistus:

  • lämmitä uuni 200 asteeseen
  • voitele vuoka
  • poista taateleista kivet
  • sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi
  • kaada taikina vuokaan
  • paista noin 25 minuuttia
  • anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Päällys: vaahdotettua kauravispikermaa ja pähkinärouhetta

Virpin ohjeessa kakku päällystettiin joko suklaamoussella tai kookoskermavaahdolla, mutta itse päädyin käyttämään kauravispikermaa ja koristelin sen pähkinärouheella. 

Kommentteja:

  • Hyvää, mutta liian kuivaa!
  • En pitänyt hirveesti (mies)…
  • Ihan ok!

Mutta minäpä pidin, ja otin toisenkin palan… ja kolmannen kera kupin haudutettua teetä.