Saara Aalto toi mukanaan auringon

Saara Aalto vei pisteet kotiin

Tämä marraskuun alku on ollut kirjaimellisesti harmaa. Olinkin siis enemmän kuin iloinen siitä, että siskoni pyysi minua mukaansa Saara Aallon konserttiin Savonlinnasaliin.

Odotukseni torstain (8.11.) konsertille olivat ristiriitaiset. En aktiivisesti kuuntele Saara Aallon musiikkia, mutta olen seurannut sivusilmällä hänen uraansa. Upeaääninen laulaja vakuutti minut taidoillaan, kun hän lauloi itsensä toiseksi Iso-Britannian The X Factor -kilpailussa vuonna 2016. Tuossa kisassa hän osoittautui melkoiseksi kameleontiksi ja show-naiseksi.

No, mitä konsertista sitten jäi käteen? No ihan mielettömän energinen ja iloinen fiilis. Saara todellakin osaa tehdä show’ta. Sen lisäksi hän ottaa yleisön mukaansa konstailemattomalla ja maanläheisellä tyylillä. Hän jutustelee yleisölle kuin parhaalle ystävälleen.

Muutamaankin kertaan olen käynyt Savonlinnasalissa kuuntelemassa erilaisia esiintyjiä. En nyt äkkiseltään muista montaakaan, joka olisi saanut yleisön seisomaan, taputtamaan ja heiluttelemaan käsiään näin isossa määrin. Jo se kertoo jotakin Saaran konsertista.

Upeat ja vahvat esitykset täydensi lavarakennelma, johon oli nähty vaivaa. Eri tasoihin rakennettu lava portaineen toi esiintymiseen vaihtelua. Samoin valoshow't vaihtuivat kappaleiden mukana. Mainitsematta ei voi jättää myöskään upeaa neljän hengen bändiä. Ja tanssijat. He viihtyivät lavalla koko konsertin ajan. Ja he olivat todellakin ammattilaisia. Konsertti olikin sellainen maailmanluokan esitys, että oksat pois. Jokainen yksityiskohta oli mietitty tarkkaan.

Viihdettä kaamokseen

Meilläkin on perheessä valiteltu syysväsymystä. Silmäluomet lupsahtelevat yhdellä ja toisella jo iltapäivästä. Itselle tuo Saara Aallon konsertti toimi kuin kirkasvalolamppu. Olenkin vakuuttunut siitä, että kaamosväsymystä vastaan kannattaa ottaa käyttöön viihde, jota tuntuu olevan tarjolla täällä Savonlinnassakin runsain mitoin. Seuraava konsertti, johon itse menen, on Pelle Miljoonan 40-vuotisjuhlakonserttikiertueen konsertti. Konsertissa nähdään ikimuistoinen kokoonpano, jossa esiintyvät Pelle Miljoonan lisäksi Tumppi Varonen (laulu & rummut), Ari Taskinen, (laulu, kosketinsoittimet & kitara), Sami Yaffa (laulu & basso) ja sokerina pohjalla Andy McCoy (kitara & laulu).

Konserttien lisäksi kaupungissamme on tarjolla laadukasta teatteria. Vaikka en olekaan mikään teatterin suurkuluttaja, olen pistänyt merkille teatterissa meneillään olevan Radio XLinna -revyyn. Revyy kuulemma paljastaa kaupungin kuumimmat puheenaiheet ja lupaa katsojilleen runsaasti naurua. Ja nauru, jos mikä, on parasta terapiaa moneen vaivaan.

Tsemppiä kaikille, jotka eivät meinaa pysyä hereillä näin loppuvuodesta. Kyllä se arska sieltä vielä tulee esiin 😊