Savonlinnan seutu on musiikin ystävien kesäparatiisi

Saimaan sydämessä riittää kesällä konsertteja

Happoradio :)

Happoradio vauhdissa - yleisö fiiliksissä

Kävin torstaina fiilistelemässä Panimoravintola Huvilan Panimoklubin antia siskoni ja ystävän kanssa. Tällä kertaa lauteille nousi Aki Tykki ja Happoradio. Tunnelma oli aivan täydellinen. Happoradio oli tasan juuri niin hyvä, kuin sen kuuluukin olla. Hyvän keikan tunnistaa siitäkin, että se tuntuu aina loppuvan kesken, vaikka se olisi kestänyt kuinka kauan.

Happoradio ja tauon paikka helteisessä illassa

Panimoravintola on sikälikin mainio paikka lähteä fiilistelemään hyvää musiikkia, sillä samalla voi nauttia ravintolan keittiön antimista. Mekin aloitimme illan vieton syömällä suussa sulavan yllätysmenun. Upeiden annosten makujen sinfonian täydensi maan mainio tarjoilija, joka palveli meitä hymyssä suin ja persoonallisella otteella.

Panimoklubi

Ei näkynyt poikia ei - nauttivat luultavasti parhaillaan keittiön antimista :)

Panimoklubin loppukesän ohjelmistoa tutkaillessa huomasin, että tulossa on vielä muitakin kotimaisia tähtiesiintyjiä. Vai mitä mieltä olette Olavi Uusivirrasta, Aikakoneesta ja Arttu Wiskarista? Muun muassa.

Kaiken lisäksi Panimoklubi sijaitsee ihan Savonlinnan sydämessä Saimaan rannalla. Puitteet ovat täydelliset niin kuulijoita kuin esiintyjiäkin ajatellen. Tunnelmaa on oikeastaan vaikea kuvailla, mutta jos ajattelee, että esintymislava on veden äärellä, taustalla lipuu erilaisia veneitä ja rakennuskin on yli sata vuotta vanha, on vaikeaa keksiä idyllisempää yhdistelmää.

Olavinlinna: oopperasta metalliin

Savonlinnan kesän musiikkitarjonta ei rajoitu todellakaan Panimoklubiin. Oikeastaan kotikaupunkini tarjoaa musiikin saralla jokaiselle jotain. Klassisen musiikin ystävät löytävät tiensä Olavinlinnaan ja oopperaan. Ja on Olavinlinnassa tarjolla muutakin musiikkia. Esimerkiksi huomenna 22.7. linnassa tärähtää, kun lavalle astuvat Children of Bodom ja Lost Society – kyseessä siis metallimusa. Keskiaikaisen linnan kesämusatarjontaa täydentää myös Boxing Night etkojen Laura kehässä -konsertti 10.8. sekä EloJubilee 17.–18.8, jossa esiintyy mm. Samuli Edelmann.

Puruvesi Pop

Savonlinnan keskustan ulkopuolella puolestaan on parhaillaan menossa Puruvesi Pop, ja Punkaharjulla esiintyy Luola Eventsissä 24.8. Virve Rosti.

Ja paljon muuta

Edellä mainittujen musiikkitapahtumien lisäksi kaupungissa on paljon pienempiä konsertteja esimerkiksi kirkoissa ja ravintoloissa. Esikko esimerkiksi oli aivan fiiliksissä eilisestä Kalastajan kojun Mujeklubin annista. Kojulla esiintyi 
The Bowties eli Eetu Kinnunen ja Juuso Lajunen.

Joten, nyt kansa liikkeelle. Tsekatkaa netistä konserttitarjontaa laajakulmalla. Aina kaikki konsertit eivät näy yhdessä osoitteessa, mutta yksi hyvä paikka aloittaa on Savonlinna nyt -sivusto.