"Se on tylsä viikko"


Tuohon tämän kertaiseen postauksen otsikkoon päädyin - yllätys yllätys - Emman avustamana. Pyysin nimittäin tyttöjä ties kuinka monennen kerran kirjoittamaan blogiin omia näkemyksiään. Lotta oli kymmenen aikaan illalla kuitenkin niin väsynyt, ettei kyennyt moiseen suoritukseen. Emma ei myöskään ilahtunut tarjoamastani illan viimeisestä ponnistuksesta tuohon kellon aikaan, vaikka kirjoittamiskieleksi tarjosin kaikkea mahdollista suomen ja italian väliltä. No, sain minä toki ohjeita ja vinkkejä tämän sunnuntain postaukselle. Se kuului lyhyesti ja ytimekkäästi Emman suusta näin: Älä laita siihen mitään. Se on tylsä viikko. Ei mitään kirjoitettavaa.

Tylsä tai ei, aion joka tapauksessa muutaman rivin kirjoittaa. Esimerkiksi siitä, miten voin täysin asettua niiden host-perheiden asemaan, jotka ovat päättäneet ottaa vaihto-oppilaan ja vieläpä uskaltautuneet tekemään sen lopullisen valinnan. Seuraava noin puoli vuotta tulee olemaan monella tapaa odotuksen täyteistä ja jännittävääkin. Ja kun vaihto-oppilaskin saa host-perheensä tiedot, alkaa toivottavasti yhteydenpito. Sanoin toivottavasti, sillä oman kokemuksen ja Emman kommenttien perusteella vuorovaikutus ennen varsinaisen vaihtovuoden alkamista helpottaa molempien osapuolien sopeutumista.

Emman suomen kielen edistymistä on pakko kehua sen verran, että neitokainen hallitsee jo tämän suomalaisen huumorinkin suomen kielellä. Tästä osoituksena oli eilen lauantaina Putous-ohjelmasta katsomamme apteekki-sketsi, joka osui ja upposi italaialaisvahvistuksemme huumorihermoon. Tai olisiko sittenkin syynä riemunkiljahdukseen ollut enemmänkin se, että hän tajusi tajunneensa suomenkielisen vitsin. Jos nyt tajusitte mitä tarkoitin :)

Tulevaan viikkoon lähdetäänkin sitten jo keväisissä tunnelmissa. Ainakin täällä Savonlinnan seudulla on aurinko paistanut viikonloppuna sen verran kuumasti, että lumet ovat sulaneet kohisten. Onneksi Emma kävi lauantaina hiihtolenkillä ja Tellun tuvalla ja Luukas puolestaan tänään Pullinlahdella luistelemassa, sillä jäällä liikkumiselle parhaat kelit alkavat olla varmasti jo enemmän takana päin.

Ja ei muuta kuin aurinkoisia kelejä ja iloista mieltä jokaiselle.

P.s. Jos joku haluaa jutella tai kysellä host-perheenä olemisesta, vastailen mielelläni kysymyksiin oman kokemuksen pohjalta. Ja konsultointiapua saan muulta poppoolta!