Simppeli burgeri maistuu kaikille

Tonnikalaburgeri

Perheessä, jossa on teinejä, eivät kaikkien ruokamieltymykset välttämättä aina kohtaa toisiaan. On siis osattava luovia ja kehitettävä juttuja, joita keskimäärin kaikki syövät. Yksi luottotuote on jo pitkään ollut tonnikalahamppari, jota voi tuunailla oman maun mukaan. Kaiken lisäksi tämä hampurilainen valmistuu nopeasti, eikä sitä voi kutsua edes epäterveelliseksi.

Tässä teillekin juhannusjuhliin vaihtoehto makkaralle ja makkaralle. Ei sillä, etteikö se makkarakin olisi ihan makiaa 😊

Tarvitset:

Valmiita täysjyväsämpylöitä, tonnikalapihvejä, salaattia, tomaattia, kurkkua, kevätsipulia, guacamolea, juustoa, ketsuppia ja/tai paprikamajoneesia.

Tonnikalapihvien valmistusohje, noin 8 ohutta pihviä

2 purkkia tonnikalahiutaleita vedessä

1 kananmuna

1 dl korppujauhoja

1 purkki kermaviiliä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sitruunapippuria

tarvittava määrä juustoviipaleita

Valuta vesi pois tonnikalasta. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile niistä leivinpellille n. 8 ohuehkoa pihviä. Paista 200° C noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita. Aseta paistamisen loppuvaiheessa pihvien päälle juustoviipaleet ja pidä niitä uunissa, kunnes juusto on sulahtanut.

Guacamole:

3 avokadoa

10 kpl kirsikkatomaatteja

1-2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunapippuria

1 pieni sipuli (jos sipuli ei kaikille maistu, jätä ihmeessä pois)

(2-3 valkosipulin kynttä)

(loraus oliiviöljyä)

Halkaise avokadot, ja pilko sisustat veitsellä kuorissaan. Nosta avokadopalat kulhoon ja sekoita niiden joukkoon sitruunamehua. Pilko tomaatit (ja sipuli) melko pieniksi paloiksi ja lisää ne avokadojen joukkoon. Jos pidät valkosipulista, hienonna valkosipuli veitsellä tai käytä puristinta. Mausta seos sitruunapippurilla ja lisää loraus oliiviöljyä (ei pakollinen).

Pilkottuja vihanneksia:

Pese ja pilko vihanneksia, joista perheesi tykkää. Ajatuksella, että jokaiselle olisi edes jotain mieluista tuoretta, vihreää tai värikästä!

Kokoa burgeri:

Halkaise haluamasi määrä sämpylöitä ja kuumenna niitä 200° C uunissa muutama minuutti.

Laita lämpimälle sämpylän puolikkaalle kastikkeeksi ketsuppia tai paprikamajoneesia. Aseta päälle tonnikalapihvi ja guacamolea. Laita päälle vielä tomaattia, kurkkua, salaattia sekä sipulia ja NAUTI VÄLITTÖMÄSTI 😊

P.S. Peitä tonnikalapihvit vaikka foliolla siksi aikaa, kun kuumennat sämpylöitä. Lisukkeet ja guacamole valmistuvat samalla kun pihvit kypsyvät uunissa!