Someniska ja muuta nykyajan vaivaa

Kännykän käytön ikäviä sivuvaikutuksia

Esikko on jo pitemmän aikaa valitellut jäykkiä niskoja ja selkäkipua yms. No minä nohevana vanhempana olen tietenkin tehnyt ihan täydellisen diagnoosin: someniska ja someselkä. Jokainen teinin äiti tietää, miten ne teinit rötköttävät nojatuolissa kännykkä tai tabletti käsissä. Eivät kuule tai näe mitään. Pahimmillaan ne kävelevät se kännykkä kädessä ja katselevat samalla suosikkisarjaansa Netflixisistä. Ei ihme, että niska ja hartiat ovat jumissa.

Tunnustan muutamankin kerran karjahtaneeni emokarhun lailla varoituksen sanoja tuosta kännykkään tuijottelemisesta ja sen vaaroista. Välillä minua kuunnellaan, mutta useimmiten ei. Sitä paitsi, koska esikko on jo ylittänyt sen maagisen 18 vuoden rajan, on vastuukin siirtynyt jo sille kuulijalle.

Arjalle hoitoon mars!

Pahimpina päivinä esikonen on suostunut ottamaan särkylääkettä, vaikka ei lähtökohtaisesti tykkääkkään syödä lääkkeitä. Ja tottahan se on, että ne ovat väliaikainen ratkaisu tähänkin ongelmaan. Neitokaisen ilme olikin ilmeisen ilahtunut, kun hän sai syntymäpäivälahjaksi käynnin Hoitola Uusi Kuuhun. Uusi Kuun Arja Immonen tunnetaan erityisesti taitavana vyöhyketerapeuttina ja shindo-hoitajana. Puhumattakaan muista taidoista, joita hänellä on.

Tsuumailtuaan neidon rankaa, Arja totesi sen muistuttavan juurikin sellaista aktiivisen somettajan mallia: niska hitusen köyryssä, hartiat korvissa, polvet notkollaan jne. Totuuden nimissä vaivojen taustalla on myös ahkera lukeminen yo-kirjoituksiin. Alkuhaastattelun ja tarkastelun jälkeen Arja ehdotti esikolle jäsenkorjaukseen perustuvaa käsittelyä.

Välitön helpotus

Esikko kuvasi Arjan hoitoa miellyttäväksi, mutta sen aikana joutui itsekin tekemään vähän hommia. Kuten esimerkiksi työntämään jalalla vastaan eri asennoissa. Mistään hemmotteluhoidosta ei siis nyt ollut kyse.

Oliko hoidolla mitä vaikutusta? No todellakin. Puolentoista tunnin käsittelyn jälkeen kotiin palasi rentoutunut tyyppi, joka totesi olon suorastaan höyhenen keveäksi. Tärkein huomio oli se, että nyt niska-hartiaseutu oli kivuton ja se pää kääntyi hienosti sekä oikealle ja vasemmalle. Myös alaselän suhteen tapahtui parannusta, mutta ei yhtä selkeää kuin yläkerran puolella.

Kotiläksyksi itsehoitoa

Se on selvää, että yksi käsittely ei riitä parantamaan kaikkia vaivoja. Yksi synttärihoito on vielä käytettävissä, mutta sitä ennen toivon, että muutosta tapahtuu myös siellä ajattelussa: yksinkertaisilla päivittäisillä liikkeillä voi kipuja sekä jumeja ennaltaehkäistä. Samoin sen h……n vempaimen voisi joskus jättää joskus pois käsistä. Se ladataan kyllä ihan muilla keinoilla 😊

Opetus: kivun kanssa ei kannata kärvistellä

Summa summarum: Arjan taidot pääsivät taas kerran esille. Lisäksi pitkän uran tehnyt ammattilainen kohtaa asiakkaansa sydämellisesti, ja hoitolaan on kiva mennä. Joten, jos rankasi soi väärää nuottia stressin tai minkä tahansa muun rasituksen seurauksena, poikkea Arjalle. Homma hoituu 😊

P.S. Tsekkaa täältä, mitä shindo-hoito on. Se on ehdottomasti oma suosikkini!