Sunnuntaibrunssia ja hiihtolomasuunnitelmia

Sunnuntaibrunssilla...

Viiden hengen perheessä, jossa yksi tekee vuorotyötä, on välillä vaikeaa järjestää edes se yksi yhteinen ateria päivässä. Ja kun lapset ovat teini-iässä, asettaa se vielä omat haasteensa. Tuossa taannoin päätimme naisväen kesken, että sunnuntaiaamuisin pyrimme syömään yhdessä myöhäisen aamiaisen, johon panostamme hitusen enemmän.

Aamiainen kasataan ajatuksella, että siinä olisi jokaiselle jotain ja ripaus arjen luksusta. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa sitä, että hedelmiä on runsaasti ja ne on valmiiksi paloiteltu/viipaloitu. Tänä aamuna pöydässä oli hedelmien ohella mysliä, mantelilastuja, jogurttia, appelsiinimehua, kahvia – niin ja sitä miesväen ykkösherkkua: paahtoleipää, munakokkelia ja pekonia.

...on hyvä hetki miettiä hiihtolomasuunnitelmia

Tänä sunnuntaina kaikki olivat koolla, joten yhteisen aamiaisen aikana oli hyvä hetki pohtia ohjelmaa viikon päästä alkavalle hiihtolomaviikolle. Yllätyksenä ei tullut se, että ainakaan vielä ei päästy asiasta yksimielisyyteen. Vaihtoehtoina olivat visiitit Helsinkiin, Kuopioon tai Tallinnaan. Kaksi kotihiirtä haluaisi viettää viikon kotona viltin alla elokuvien parissa. Kaksi matkailijasortin tyyppiä puolestaan lähtisi mielellään vaikka sinne Tallinnaan, jossa viimeksi olemme käyneet vuoden 2016 elokuussa. Tuolloin olimme ryhmäytymisleirillä. Perheeseemme oli nimittäin tullut juuri italialainen vaihto-oppilas Emma ja ajattelimme yhteisen pienen matkan antavan oivan alun suhteellemme. Ja se idea oli todella hyvä. Emma totesi monta kertaa, että reissussa tutustui pakostakin toisiinsa ja sekin oli hyvä, että kaikki olivat ikään kuin itselleen vieraalla maaperällä. Ai niin, mitä hiihtolomaan tulee, se yksi äiti-ihminen tekee lähestulkoon mitä tahansa, kunhan perherauha säilyy 😊

... tavoitteena vääntäytyä edes kerran ulos

Mutta mitään lomasuunnitelmapaineita emme aio ottaa. Kun arki on melko täynnä menoa ja meininkiä, ei lomalla välttämättä tahdo tehdä mitään erikoista. Eikä sekään ole huono juttu, että jää kotikaupunkiinsa ja käyttää niitä palveluja, mitä täällä on.

Esimerkiksi reilun puolen tunnin matkan päässä meiltä on mahtava Järvisydämen lomakeskus, jossa voi viettää miniloman erilaisten aktiviteettien parissa. Pelkästään järvisydämen kylpyläosasto on näkemisen ja kokemisen arvoinen. Järvisydämestä olen kirjoittanut muutaman sanasen aiemminkin. Ja on täällä Savonlinnassa paljon muutakin. Pelkästään luonto on jotain sellaista, mitä ei joka paikassa ole. Tätä kirjoittaessani katseeni hakeutuu vähän väliä ikkunasta avautuvaan järvimaisemaan, johon varsinkin minä olen tehnyt tuttavuutta ihan kävelemällä. Pullinlahtea kiertää myös hyvä hiihtolatu, mutta hiihtäminen ei kuulu lempilajeihini. Mutta olen kyllä hiihtänyt, viime talvena yhden kerran. Siitä todistevideo löytyy täältä. Samasta linkistä voit tutkailla, miten hiihtoloma Emman kanssa noin vuosi sitten sujui. Lähellä on myös laskettelukeskus Ruunarinteet, joka tarjoaa riittävästi mutkia normilaskettelijalle. 

Hiihtolomia vietetään parhaillaan eri puolilla Suomea. Säätiedotuskin on luvannut mukavaa keliä lähiviikoille. Paras lomavinkki mielestäni on se, että jokainen lomailija jossakin kohtaa lomaansa vetäisi edes kerran toppikset jalkaan ja viettäisi aikaa ulkona enemmän kuin sen pakollisen autolle ja takaisin kävelyn verran.

Aurinkoa teidän kaikkien päiviin!

Lue lisää:

Hiihtoloman alun tunnelmia

Lähilomailua ja ...

Ensimmäisen viikon tunnelmia