Suomalais-italialainen viikko

Kulunut viikko on ollut täynnä mukavia tapahtumia ja hyvää ruokaa. Joten pahoittelut jo lukijoille etukäteen: luvassa on viikon ruoka- ja tapahtumalista :)

Maanantaina Savonlinnan kaupungin yhdeksäsluokkalaiset, eli myös Salla, pääsivät juhlistamaan itsenäisyyspäivää kaupunginjohtajan vastaanotolle Savonlinnasaliin. Mielestäni on upea idea tarjota peruskoulun viimeisellä luokalla oleville pieni juhlahetki kaiken pänttäämisen keskellä. Myös Luukaksen viikon tähtihetki oli maanantaina, jolloin hän vietti kaverisynttäreitään. Menu sisälsi pitsaa ja karkkia.

Tiistaina puolestaan söimme Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi perinteistä karjalanpaistia ja keitettyjä pottuja. Luonnollisesti katsoimme presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton ja ihmettelimme joukolla juhlaväen pukeutumista. Kummallista, miten tuosta pukeutumisesta on tullut se merkittävin osa linnanjuhlien uutisointia ja kummallista, miten vuosi toisensa jälkeen osa vieraista ei osaa noudattaa pukukoodia arvokas pukeutuminen... Kunnia kuitenkin presidentti Sauli Niinistölle ja puolisolleen Jenni Haukiolle, jotka ovat nostaneet veteraanit ja lotat juhlinnan keskiöön.


Perjantaina nautimme Taidelukion joulukonsertista, jossa oli todella hyvä kattaus joulumusiikkia. Miten upeita ja taitavia nuoria Taikkarissa kasvaakaan. Oli ilo ja kunnia päästä hetkeksi lämmittelemään taitureiden loisteeseen...

Lauantai-illalla kävimme kurkkaamassa Olavinlinnan Tuomaan markkinat kokoonpanolla Erja, Lotta ja Emma. Joulunalusmarkkinoilla oli myynnissä perinteiseen tapaan paljon  erilaisia käsitöitä ja herkkuja. Tytöille pakkasessa maistuivat parhaiten kuitenkin höyryävän kuumat muurinpohjaletut. Ihailimme myös Tallisaaren puita, jotka olivat saaneet valotaiteilja Kari Kolan käsissä upean vaihtelevan värityksen.


Ja jos tiistaina söimme hyvinkin suomalaiseen malliin, oli sitten sunnuntaina vuorossa Italia-päivä. Emma oli kutsunut kylään ukrainalaisen Victorian, suomalaisen Tellun, meksikolaisen Stephanian ja italialaisen Andrein. Yhdessä vieraat sekä Emma ja Lotta valmistivat kotitekoista pastaa ja bolognese-kastiketta. Jälkiruuaksi luonnollisesti keittiössämme kokattiin aitoa tiramisua. Täytyy sanoa, että italialainen ruoka on hyvää... Odotan innolla joulua, jolloin jouluruokapöytään on luvassa uusia italialaisia herkkuja.

Mukavan sunnuntaipäivän päätteeksi nuoriso-osasto pelasi jotakin murhamysteeri-tyylistä peliä, joka jäi näin "siivousosaston" vastaavaksi joutuneelle todellakin hieman mysteeriksi. Mutta hauskaa se kuitenkin näytti olevan.


Viikon kohokohtiin lukeutuu myös Suomi-tyttömme maailmalla. Nimittäin Saara Aalto, joka kipusi askel askeleelta  Englannin X Factor -kilpailun kakkoseksi. Minusta hän olisi ansainnut voiton, mutta annettakoon anteeksi englantilaisille, jotka äänestivät ns. omansa voittoon :)

Viikon viisaus onkin tämä: Kulkekaa kohti unelmianne piittaamatta dissaavista mielipiteistä ja lannistumatta hetken epäonnistumisista. Kaikki on nimittäin mahdollista :)