Susia, susia…

Susi on saavuttanut Savon

Otsikolla en viittaa tuohon viime aikoina lehtien otsikoissa viihtyneeseen petoeläimeen, vaan japanilaiseen ruokaan nimeltä sushi, joka taipuu savolaisen suussa usein muotoon susi. Olen nyt muutaman kerran syönyt tuota herkkua ja täytyy sanoa, että se maistuu joka kerta himpun paremmalta. Sitä paitsi mausteena sushissa yleisesti käytettävä wasabitahna sopii myös orastavan flunssan hoitoon. Syy: jos laitat wasabia sopivasti liikaa, iskee ”kitusiin” takuuvarmasti sellainen polte, että sitkeinkin flunssapöpö lähtee pakosalle…

Myös uudenvuodenaaton menuumme sisälsi sushia. Kummipoikani Paavo tyttöystävänsä Annin kera tuli meille jälleen kerran näyttämään, miten kätevästi maki-malliset sushit valmistuvat. Salla haluisi valmistaa itselleen täysin vegaanisia vietnamlaisia kevätrullia. Mukana menossa olivat Annin ja Paavon lisäksi anoppi ja sisko sekä sekalainen liuta nuorisoa. Yhteensä ruokapöydän äärellä kävi norkoilemassa 12 henkeä. Perheen isäntä puolestaan oli pitämässä huolta, että uudenvuodenyössä säilyy rauha ja hyvä henki.

Hyvän ruuan syömisen ohella paukuttelimme taivaalle muutaman raketin. Ja siskon kanssa kävimme vielä saunomassa vanhan vuoden pölyt pois pitkälti aamuyön tunneilla. Itselleni uni tuli vasta aamulla seitsemän jälkeen, ja toivon, että se lupaa tälle vuodelle 2018 paljon energiaa.

En lupaa mitään

Ihmiset ovat erilaisissa somekanavissa listanneet uudenvuodenlupauksia. Itse en muista koskaan tehneeni mitään erityistä lupauslistaa. Olen aina liikkunut säännöllisesti ja ruokavaliokin on ollut kohtuullisen terveellinen. Ainoastaan makeaa voisin syödä huomattavasti vähemmän. Eilenkin taisimme jälkkäriksi tyhjentää muutamankin pussillisen erilaisia karkkeja. Joten, en lupaa – mutta yritän vähentää karkkien syömistä. Niin, ja nukkumista voisin harrastaa enemmän…

Toiveita uudelle vuodelle kyllä voisin asettaa muutamankin. Niistä yksi on se, että kalenteri ei täyttyisi liian monella päällekkäisellä asialla. Se nimittäin syö naista oikein huolella. Tästä päästään siihen, että ykkösenä toiveissa on terveys. Toivon siis terveyttä kaikille. Ja kun ihminen on terve, pystyy hän tekemää sitten niitä asioita, mitä haluaa.

Näillä aatoksilla nokka kohti vuotta 2018! Ja pysykää kanavalla!