Syylä veks -projektin kuulumiset

Yhteistyössä FysioKulma/Savonlinna

Jäädytyshoito tehokas syylän poistaja

Minun jalat kuntoon kesäksi -projektini alkoi jo maaliskuussa. Syynä oli vasemman jalan päkiään aikojen saatossa pesiytynyt syylä, joka ei halunnut itse poistua paikalta. Syynä lienee ainakin osittain se, että päkiässä syylä on jatkuvan paineen alla, mikä oikeastaan vaan pahentaa ongelmaa. Syylä olikin ajan kuluessa painunut melkoisen syvälle, ja toisaalta myös iho syylän ympärillä oli paksuuntunut niin, että se vaikutti jo kävelyyni.

Jäädytys...

Onneksi myös tällaiseen itsepintaiseen syylään löytyy hoitokeino. Itse sain avun FysioKulman jalkaterapeutti Mari Huomannilta. Hoitona syylälleni tehtiin kolme jäädytyshoitoa. Voin sanoa, että jäädytys ei ole hoito sieltä ihan mukavimmasta päästä. Tain no – kyse on myös osaltaan kunkin ihmisen kyvystä sietää epämukavaa tunnetta. Jos sietää jäädytysoperaation ikävää tunnetta hitusen pitempään, pääsee toivottuun lopputulokseen nopeammin. Tämä ei nyt sitten tarkoita minuutteja, vaan enemminkin puhutaan sekunneista! Ja nyt puhun sitten kohtuullisen isosta ja syvälle painuneesta syylästä.

Epämukavuutta pitää kyetä sietämään myös hoidon jälkeen, sillä usein hoidettava kohta kipuilee käsittelyn jälkeen. Varsinkin jos syylä on ottavalla paikalla, eli jalan päkiässä. Mari antoikin minulle käsittelyjen jälkeen pehmikkeen, joka vaimensi hoidettuun kohtaan kohdistuvaa painetta. Ja erityisen hyvät pidemmille lenkeille olivat jalkaterapeutti Krista Parkkosen tekemät pohjalliset, joissa oli huomioitu vasemman jalan syylä. Noita pohjallisia voisin kehua vaikka kuinka, mutta käy lukemassa täältä, mistä on kyse.

Ihanat jalat!

Joka tapauksessa kolmen hoitokerran jälkeen syyläni on menneen talven lumia. Marin lopputarkastuksen perusteella kohteessa ei ole enää syyläkasvustoa. Hoidetulla alueella on havaittavissa ainoastaan hieman paranemisprosessissa syntynyttä arpikudosta, jonka senkin pitäisi vähitellen kadota säännöllisellä rasvauksella.

Tässä kohtaa voin vain kiittää Maria ammattitaitoisesta käsittelystä ja mukavista rupattelutuokioista syylän hoidon ohessa 😊

Jalat kesäkuntoon -projektin alkuvaiheen tilanteen kuvineen löydät täältä: Tiesitkö että…

P.S. Syylä väärässä paikassa voi aiheuttaa monta muuta vaivaa. Syylät kannattaa siis poistaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa!

P.S.S. Kuten näkyy, jalkapohjien rasvaus silloin tällöin tekee hyvää jaloille. Nyt kulkimeni näyttävät myös pohjasta katsottuna ihan hyviltä, eikä pelkästään päältä :)