Syyskuu on täynnä värejä ja kauneutta

Tervetuloa syyskuu - olen odottanut sinua

Syyskuu kuulostaa monen ihmisen korvissa pimeältä, sateelta ja tylsyydeltä. Sitä se ei kyllä kuitenkaan ole. Syyskuu on mielestäni ehkä se kaikkein paras syksyn kuukausista, sillä se on täynnä herkullisia värejä ja tuoksuja.

Ajan arkisin töihin noin 35 kilometrin matkan. Työmatkani on ehkä kappale kauneinta Järvi-Suomea. Välillä on vaikea keskittyä ajamiseen, sillä katse harhailee pakostakin ympärillä olevaan upeuteen. Aamuauringossa heräävä järviluonto on nimittäin uskomattoman kaunis. Ja okrankeltaisena hohkavat pellot tuovat oman värimausteensa tähän maisemaan.

Olen nauttinut päivittäin myös työmatkalle sattuvasta auringonkukkapellosta. Ja usko tai älä, pellon omistaja on antanut luvan ottaa kukkia pellolta maksutta. Ja olihan se minunkin pakko pysäyttää auto ja käydä muutama oksa tuohon ovenpieleen.

Kaupungin syyskukkia

Kauneutta löytyy myös ihan kaupunkikeskustastakin. Päätin tuossa taannoin napsia muutaman kuvan Savonlinnan syyskuun kukkaloistosta. Vaikka katuremontti on täydessä vauhdissa, en ainakaan itse kiinnitä siihen huomiota. Oman huomioni vie nimittäin nuo kukat, joita on ihan joka puolella.

Tässä päästäänkin siihen ajatelmaan, että oma asenne voi vaikuttaa paljonkin siihen, näkeekö ympärillään kauneutta vai rumuutta. Syksy voi olla pimeä ja sateinen, mutta syksyssä on paljon myös väripilkkuja. Keskittämällä ajatukset noihin väripilkkuihin, osa synkeydestä menettää varmasti teräänsä.

Joten tervetuloa syksy. Ainakin minä olen sinua jo odottanut!