Tanssikärpäsen puremasta seuraa paljon hyvää

Savonlinnassa on mieletöntä osaamista tanssin saralla

Olen aikaisemminkin sortunut kehumaan tätä kotikaupunkiani, josta löytyy niin paljon hyvää, ettei aina läheltä katsottuna sitä tajua. Tällä kertaa hehkutukseni kohde on Savonlinnan musiikki- ja tanssiopisto ja erityisesti sen tanssilinja opettajineen ja oppilaineen.

Monipuolinen harrastus

Omat tyttöni ovat tanssineet todella pienestä pitäen. Esikko aloitti leikkibaletissa 4-vuotiaana. Keskimmäinen puolestaan siirtyi telinevoimistelusta tanssin pariin muistaakseni 8-vuotiaana. Lotta siirtyi leikkibaletin jälkeen nykytanssiin ja sitten street-tanssiin, jota hän on harrastanut nyt kahdeksisen vuotta. Salla puolestaan on kokeillut nyky-, jazz- ja street-tanssit ja viimeiset neljä vuotta hän on treenannut pääasiassa balettia.

Opettaa paljon

Tuo tanssiharrastus on tuonut lapsilleni valtavan määrän kokemusta, iloa ja itsevarmuutta. Niin ja ison joukon samanhenkisiä ystäviä. Tanssin lukuvuosi huipentuu tänäkin vuonna Savonlinnasalin upeaan tanssikonserttiin 26. ja 27.5. Jos olet liikkumassa näillä kulmilla, kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan. Tekemisen riemun aistii viimeiselle penkkiriville saakka.

Tänä keväänä Lotan street-ryhmä osallistui myös streetin SM-kisoihin Jyväskylässä. Vaikka finaalipaikka ei irronnutkaan, niin kotiin tuli intoa täynnä oleva neitokainen. Kokemus lienee ollut kaikin puolin hyvä ja jäljelle jäi myös revanssihalua, sillä sama poppoo aikoo aloittaa treenit saman tien ensi vuoden SM-kisoihin. Nyt ilmeisesti jäi kaivelemaan se, kun arvalla vertailupariksi sattui ammattitanssijaryhmä, joka tällä kertaa sai ansaitun finaalipaikan.

Salla puolestaan harkitsee, josko lähtisi ensi kesäksi Italiassa pidettäväksi kaavaillulle balettileirille. Viime vuonna hän osallistui leirille täällä Savonlinnassa. Kokemus oli mitä ilmeisemmin rankka, mutta kasvattava.

Turvallisia aikuisen malleja

Itse en ole tuohon tanssiharrastukseen osallistunut muutoin kuin kustantamalla varusteita ja kuskaamalla treeneihin. Olenkin sydämestäni kiitollinen niille vanhemmille (lue parille äidille), jotka muun muassa talkoolla tekevät pukuja nuorille noihin esityksiin.

Niin ja opettajat. Loputtomasti olen kuunnellut, miten Salla kehuu Dania maailman viisaimmaksi opettajaksi, joka löytää jokaisesta jotain hyvää sanottavaa ja kannustaa ylittämään omat rajat kerta toisensa jälkeen. Lotta puolestaan kehuu Mikkoa, joka antaa kaikkensa tanssioppilaidensa puolesta.

Liikuttaa

Tässä kohtaa on myös sanottava, että tanssi todellakin on liikuntaa ja vieläpä rasittavaa sellaista. Tytöt monesti ovat harmitelleet sitä, että kovinkaan moni ei sitä tajua. Sehän on vain hyppelehtimistä musiikin tahtiin. Kokeilkoon ken haluaa. Streetissä mennään reidet hapoilla ja välillä heitetään volttia. Baletissa saatetaan olla pohkeet piukkana puolitoista tuntia ja varpaiden kärjillä myös melkoisen pitkiä aikoja. Voin kertoa, että kaikilla tanssitunneilla virtaa hiki, oli sitten kesä tai talvi.

Ja jos en olisi jäykkä kuin kanki-Kaikkonen ja minulla olisi edes hitunen rytmitajua, liittyisin opiston aikuisstreet-ryhmään.

P.S. Käy kurkkaamassa: Jokaiselle löytyy oma laji