Tervetuloa vuosi 2017

Vuoden 2016 viimeinen valonkajo.
Miten nopeasti aika kuluukaan. Tätä asiaa huomaan ihmetteleväni yhä useammin. Aikaisemmin ajattelin sen liittyvän tähän "arvokkaaseen" keski-ikään, mutta samaa asiaa tuntuu pohtivan myös tuo nuorempi sukupolvi. Emma totesi, että vaihto-oppilasvuosi on mennyt tähän mennessä todella vauhdilla ja vauhti sen kuin kiihtyy. Tälle vuodelle Emmalla on luvassa enemmän kokemuksia, mikä tarkoittaa luultavimmin sitä, että aika menee vieläkin nopeammin. Tällä hetkellä ykkösenä odotuslistalla ovat AFSn vaihto-oppilaille järjestämä Lapin matka sekä lukion vanhojenpäivä ja siihen liittyvät seremoniat. Lapin reissua Emma odottaa todella paljon, ja siitä tulee hänelle varmasti huikea kokemus. Mutta lähes yhtä odotettu tuntuu olevan vanhojenpäivä ja erityisesti vanhojenpäivän tanssit. Sitä varten perheemme lukiolaiset kävivät Helsingissä etsimässä itselleen juhlapukua. Emma teki mahtavan mekkolöydön, joka sopii hänelle täydellisesti, ja mikä parasta, tämä löytö oli hyvässä alennuksessa. Lotta ei löytänyt Helsingistä vanhojenpäiväpukua, mutta onneksi kotona odotti jo nettikaupasta tilattu kaunis iltapuku.Vuosi 2017 otettiin meillä vastaan pienellä, mutta mukavalla porukalla. Kummipoikani Paavo tuli Anninsa kanssa kylään ja he taituroivat kaikille syötäväksi kasan maistuvia sushi-paloja. Toki meillä herkuteltiin niillä perinteisillä kiusauksilla ja nakeillakin. Perinteitä edusti myös rakettien ampuminen ja tinojen valaminen. Tässä kohtaa on tunnustettava, että minä ja Luukas jaamme yhteisen innostuksen ilotulitusraketteihin. Joten, hieman salassa kävimme täydentämässä isukin aikaisemmin ostamaa ilotulistusrakettivalikoimaa vielä uudenvuoden aattona ja lopputuloksena oli ihan mukava valoshow. Onneksi myös isukki myönsi yhden ylimääräisen padan olleen se paras kaikista :).
Tinojen valaminen on myös hauskaa, vaikkakin vähän sotkuista puuhaa. Mutta pitihän se jonkinlainen ennuste uudelle vuodelle tehdä. Varjotulkintojen perusteella näyttäisi vuodelle 2017 olevan luvassa matkoja, onnea, runsautta, eripuraa ja asuinpaikan vaihdoksia. Eli kutakuinkin samoilla linjoilla näyttää sujuvan tämä kuin edellinenkin vuosi.

 
Loppuun vähän saunapäivitystä. Tuossa ennen joulua lupailin, että Emma pääsee kokeilemaan saunomista vastan kanssa. Se jäi tähän vuoden 2017 ensimmäiseen päivään. Jos on uskomista onnellisen näköiseen naamatauluun saunan jälkeen, oli tuo kokemus Emmalle ilmeisen mukava. 

Meillä siis lähdetään tähän vuoteen saunanraikkaina ja vastalla vanhan vuoden rippeet poisvastottuna. Ei ollenkaan pöllömpi aloitus mielestäni!

Kaikille onnellista ja kokemusrikasta vuotta 2017!