These boots are made for training...

Lonsdalet

Olen harrastanut pienen ikäni milloin mitäkin urheilulajia. Mukaan mahtuu niin juoksua, karatea kuin Kraw Magaa – muun muassa. Ylivoimaisesti parhaiten olen viihtynyt salilla. Vuosien tai pikemminkin vuosikymmenten saatossa on salille rantautunut erilaisia trendejä treenimetodeissa sekä uusi lajeja. Myös itse olen kokeillut perussalitreenin ohella kahvakuulaa, spinningiä ja cirkuit-muotoista treeniä, muun muassa. Kokeilujen ohella olen pitänyt sen perussalitreenin mukana.

Minulle on myös näiden vuosien varrella ehdoteltu kaikenlaisia tapoja treenata. Olen pidättäytynyt kuitenkin siinä omassa treenifilosofiassa, jossa tärkeintä on hyvä olo ja hyvä kunto. No – osa ehdottelijoista on tainnut jo unohtaa koskaan salilla käyneensäkään. Jotain ehkä olen tehnyt oikein, koska se päätavoite, eli lihaskunto on pysynyt hyvänä ja mieli virkeänä. Niin, ja edelleen tykkään lähteä salille. Parhaimmillaan salitreeni tarjoaakin mielestäni meditatiivisen olotilan, jossa mieli ja keho työskentelevät sulassa sopusoinnussa toinen toistaan kunnioittaen.

No tästäpä sain oivan aasin sillan treenivarusteisiin. Vähän huono olen ollut niihin satsaamaan, mutta aina silloin tällöin kuitenkin. Viimeisen reilun vuoden olen käyttänyt treeneissä crossfit-kenkiä. Ne ovat olleetkin sopivat yleiskengät treeniin, jota itse teen. Reilu viikko sitten sain kuitenkin yllärinä lahjaksi miehen Englannista tilaamat Lonsdalet. Olin noita hieman varrellisia kenkiä joskus katsellut kuvastosta ja pohtinut, josko ne tukisivat nilkkoja.

Nyt olen muutamat treenit omilla Lonsdaleillani tehnyt ja kengät istuvat jalkaani todella hyvin. Joissakin keskustelupalstoilla näitä kenkiä on kuvattu ihan hyviksi yleistreenikengiksi mutta huonommin kyykkytreeniin soveltuvaksi. Itse en kyykkää nykyisin, joten en osaa ottaa siihen kantaa. Mutta oikeasti Lonsdalet tuntuvat omissa jaloissani todella mukavilta. Ne eivät hierrä eivätkä kierrä, ovat sopivan kevyet, taipuisat ja pohjasta tasaisen jämäkät sekä nilkoille tukea antavat.

Minä en ainakaan tällä hetkellä toivo salikengiltä yhtään enempää. Sitä paitsi, ne ovat myös ihan kivan näköisetkin.

P.S. Lue lisää täältä: Jokaiselle löytyy oma laji