Toukokuun lopun tohinoita

Tämä toukokuun loppu on ollut melkoista tohinaa elämän monella osa-alueella. Itsellä on tentit painaneet päälle ja vähän työtkin. Siinä sivussa olen tätä katrasta luotsannut niin opintojen suunnittelussa, kokeisiin luvussa kuin harrastuksiin kuljetuksissa. Mutta nyt näin perjantai-iltapäivän kahvitauolla teen pienen katsauksen menneeseen viikkoon. Viime viikkolla yksi kevään etapeista oli Luukaksen kevätjuhla, jota vietettiin poikkeuksellisesti ulkoaktiviteettien parissa. Tykkäsin kovasti. Myös Emma ja Lotta olivat innolla mukana kiertämässä erilaisia puuharasteja.
Tänään perjantaina Sallalla on Savonlinnasalissa tanssiesitys nimeltä Pessi ja Illusia. Kyseessä on mukaelma Ahti Sonnisen klassikkobaletista. Kävin kurkkaamassa keskiviikon treenejä ja hämmästyin, miten upean esityksen musiikki- ja tanssiopiston tanssijat, Savonlinnan orkesteri ja Savonlinnan Fotokerho olivat yhdessä koostaneen. Salla tanssii tanssisadussa Ristilukin roolin. Emman kanssa aamulla juteltiin, että meitä taitaa jännittää enemmän kuin Sallaa. Mutta parempi niin :)

Tuohon keskiviikon kenraaliin liittyy hauska episodi, kun olin hakemassa Sallaa vuosimallin -66 Fordilla pois. Auto nimittäin sanoi sopimuksen lähes kokonaan irti, ja matkaa tehtiin noin 40 minuuttia Savonlinnasalilta kotiin vauhdilla 20 km/h. Anteeksipyyntö näin julkisesti kaikille niille, joiden matkaa hidasti hippilasein varustettu Fordi-kuski ristilukilta näyttävän matkustajan kera :)


Emmasta puheen ollen. Hieman kolahti korviin, kun neitokainen totesi, että viikonloppuna on alettava pakkaamaan talvivaatteita yms. Nyt jo? Mihin hitokseen se aika meni? Pakkaaminen on ajankohtaista, koska Emman vanhemmat tulevat piipahtamaan kesäkuun alussa Savonlinnassa ja he vievät mennessään jo osan tyttärensä tavaroista. Joita kyllä onkin ihan kiitettävästi siunaantunut matkan varrella...

Emma oli viime viikonloppuna myös Hyvinkäällä AFS:n lähtöleirillä. Sekin konkretisoi sitä, miten lähellä lähdön hetkeä ollaan. Mutta, sitä ennen me aiomme ottaa irti kaiken mahdollisen tästä ajasta. Toivottavasti arska jaksaa paistaa, jotta voimme aloittaa grillailukauden nyt alkavana viikonloppuna. Samoin tarkoitus olisi vielä ehtiä mökkeilemään ja tekemään monta kivaa asiaa yhdessä. Eli päivä kerrallaan kohti vaihtovuoden loppua. 

Pärjäilkää!


Ps. Näytös oli upea. Harmittaa, että väkeä ei ollut tupa täysi. Tänään lauantaina show jatkuu Savonlinnasalissa, jossa musiikki- ja tanssiopiston eri ryhmät pääsevät lavalle esittelemään taitojaan.