Turhamaisuuttako?

Sarjassa luonnonlapsen hairahduksia

Olen luonteeltani ainakin hitusen luonnonlapsi. Käytännössä tämä näkyy siinä, että viihdyn mukavissa vaatteissa, en käytä juurikaan meikkiä ja tukkakin on ollut jo vuosia, ellei jopa viimeiset kymmen vuotta, ihan omaa väriä. Luonnollisuus tulee ilmi myös ehkä suhtautumisessa elämään, mutta siitä en nyt tällä kertaa ajatellut kirjoittaa.

Sen sijaan kirjoitan hieman turhamaisesta piirteestäni, joka on ristiriidassa ajatellen sitä, että pidän itseäni luonnonlapsena. Tämä turhamaisuus liittyy ulkonäköön. Vaikka haluankin vanheta luonnollisesti, toivon kuitenkin samalla, että pysyisin mahdollisimman vanhaksi saakka freesin ja hyvinvoivan näköisenä.

Vahvannäköinen ulkoinen habitus

Ja jotta visioni voisi edes jossakin määrin toteutua, teen paljon asioita tämän vision eteen. Muun muassa kuntoilen säännöllisesti. Haluan, että kroppani näyttää ulkoisesti vahvalta. Ulkoisen olemuksen ohella tämä vaikuttaa varmasti myös yleiseen jaksamiseen, vireyteen ja toimintakykykin säilyy uskoakseni tällä reseptillä pidempään ja parempana.

Vitamiineja purkista

Syön myös kohtuullisen terveellisesti. Tämän lisäksi täydennän kehon vitamiini- sekä kivennäis- ja hivenainevarastoja purkista. Käytän siis D-, B-, C- ja E-vitamiineja, magnesiumia ja sokerina pohjalla – myös sitä kuuluisaa kollageenivalmistetta. Tällä arsenaalilla käyn viivytystaistelua kehon rapistumista vastaan. En nyt tiedä, onko noilla pillereillä vaikutusta, mutta ainakin iso määrä tutkimuksia väittää näin olevan.

Ihonhoitotuotteita

Kasvohoidoissa yms. vastaavissa en ole käynyt kyllä vuosiin. Sen sijaan pyrin käyttämään laadukasta kosmetiikkaa. Minulle se on sama kuin luonnonkosmetiikka. Tällä hetkellä suosiossani ovat Mossan tuotteet: puhdistusaine, yö- ja päivävoide sekä BB-voide. Mossa on latvialainen Ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja.

Muutaman viikon testailun jälkeen olen tyytyväinen em. tuotteisiin. Voiteet imeytyvät hyvin ja ihokin näyttää hyvältä. Tämä sarja on myös kohtuuhintainen varsinkin, jos hyödyntää tarjouskampanjoita.

Rentoutusharjoituksia

Kaiken tuon tekemisten, rasvojen ja vitamiiniarsenaalin ohella pyrin myös säännöllisesti tekemään rentoutusharjoituksia. Uskon, että mielen tyhjentäminen silloin tällöin näkyy myös ulkoisesti rentoutuneena olemuksena. Tämä rentoutuminen on usein ihan vain nukkumaanmenoon ajoittuva lyhyt tuokio. Tällä tuokiolla pyrin osin myös vähentämään uniongelmiani, joista saatan avautua jossakin vaiheessa.

Kun luen tätä vuodatusta turhamaisuudestani, nousee mieleeni ajatus siitä, että onko tuo ulkonäköön liittyvä toimintani nyt sitten kokonaisuutta ajatellen turhamaista. Osin ehkä on, mutta toisaalta sitten ei. Tiedostan kuitenkin vahvasti, että ulkonäköön liittyvät ajatukset ja toiminnot ovat länsimaisen hyvinvointiyhteiskunnan hyväosaisen yksilön etuoikeus.

Joten myönnän, turhamaisuus on pieni paheeni.

Oletko sinä turhamainen, ja miten se ehkä näkyy?