Viikon huipentuma: vanhojen tanssit

Tämän viikon postaukselle yritin rekrytoida kahta muuta kirjoittajaa. Emma ja Lotta olivat kuitenkin sen verran väsyneitä vanhojenpäivään liittyvistä tohinoista, etten saanut heitä innostumaan asiasta. Lisäksi molemmilla on ensi viikolla kokeita, joihin lukeminen alkoi tänään sunnuntaina. Joten teidän lukijoiden on nyt tyydyttävä jälleen kerran minun pohdintoihini.

Tänään sunnuntaina 19.2. Emma on ollut Suomessa tasan puoli vuotta. Nauravaisesta ja aina positiivisesta neitokaisesta on tullut kiinteä osa perhettämme. Joskus tässä matkan varrella olen ollut jopa hieman huolestunut siitä, että Emma tuntuu löytävän lähes jokaiseen asiaan ja ihmiseen positiivisen lähestymistavan. Yksi tärkeä tekijä hänen sopeutumisessaan Suomeen ja meidän perheeseen on varmasti ollut jalat maassa -asenne, jossa arjen normaali tylsyys kuuluu asiaan. Elämän ei edes vaihto-oppilasvuonna tarvitse olla pelkkää hypetystä ja elämyksestä toiseen kiirehtimistä. Päinvastoin, arjen vastapainona satunnaisten juhlahetkien merkitys korostuu ja ne tuntuvat makoisemmillta. Tämän viikon kohokohta koko perheelle oli ehdottomasti perjantain (17.2.) vanhojenpäivä. Emma ja Lotta valmistautuivat tähän tärkeään lukion toisen vuoden opiskelijoiden siirtymäriittiin sekä yhdessä että kumpikin omien ystäviensä kanssa. Taidelukion vanhojen tanssit järjestettiin tuttuun tapaan Savonlinnasalissa, jossa tunnelma oli juhlava mutta samalla lämminhenkinen.

 Kuvakollaasi puhukoon puolestaan :)
Lopuksi kannustan kaikkia vaihto-oppilaan ottamista harkitsevia ryhtymään tuumasta toimeen. Luvassa on taatusti mieltä ja ajatusmaailmaa avartava kokemus. Vaihtariprojektin puolivuotisraporttiin voin omalle kohdalleni laittaa kommentin: Monessa suhteessa saavana osapuolena. Kiitos Emma :) 

P.s. Ensi viikolla yritän saada perheen muita kirjoitustaitoisia tyyppejä kuvaamaan muutamalla rivillä omia kokemuksiaan tästä projektista.