30 tulppaania ja vähän hiirenkorvia

Minä rakastan kukkia, varsinkin leikkokukkia ja niitä meillä onkin aina kotona. Perjantaina työpäivän jälkeen poikkean aina kukkakaupan kautta ostamassa muutaman oksan tai soman kukkakimpun. Yleensä jotain vaaleanpunaista. Ruokakaupassa matkaan tarttuu usein ruusukimppu ja ilahduttavan usein miehenikin niitä kotiin kuljettaa.

Ilman kukkia on jotenkin tyhjä olo, jotain puuttuu. Ei sen tarvitse kummoinen kimppu olla, pari neilikanoksaakin saa ihmeitä aikaan. Kun kimppu on parhaat päivänsä nähnyt, yksittäiset kukat saavat jatkaa elämäänsä pikkumaljakoissa siellä täällä. Yksi yöpöydälle, toinen keittiön hyllylle, kolmas kylpyhuoneeseen.

Silloin on kauneutta kaikkialla..ja se tekee ihmisen kuulkaas onnelliseksi. Pienet asiat.

Viime viikonloppuna hain maljakkoon muutaman koivunoksan ja viikossa niihin puhkesi somat hiirenkorvat. Hennon limenväristen neilikoiden kanssa ne ovat kyllä vastustamattoman kauniit.

Mutta eihän kevät ole mitään ilman tulppaaneja. Kevään ensimmäiset tulppaanit ovat aina hinnoissaan ja niitä kannan varovasti kotiin vain muutaman. Mitä pidemmälle kevät ehtii, sitä parempia tarjouksia näissä ihanuuksissa on varsinkin ruokakaupoissa.Sunnuntaina Savonlinnan Citymarket sai minut hihkumaan onnesta ( voitteko kuvitella, 20 kpl / 3 euroa)  ja kiikutin kassalle ison läjän tulppaaneja. Ja nyt niistä 30 somistaa meidän kotia! Minulla on periaate, että vähemmän on enemmän mutta tässä tuollainen runsaus jotenkin sopii kuvaan. Eikös ole ihania!