Bruschetta, ihana klassikko Italiasta

 Viikonloppuiltaisin tekee mieli aina jotain vähän parempaa kuin sitä ihan perusiltapalaa. Meillä se on aika useasti juustolautanen ja hedelmiä tai jotain muuta pikkupurtavaa. Niinkuin nyt vaikka esimerkiksi bruschetat ja kaveriksi vähän oliiveja, grana padano-juustoa ja italialaisia leikkeleitä. Ihanan yksinkertaista, mutta taivaallisen hyvää. Ja varsinkin ne bruschetat, mitkä ovat varmaankin tyypillisin italialainen alkuruoka. 

BRUSCHETTA (kahdelle)

4-6 palaa vehnäpatonkia / vaaleaa maalaisleipää

4 tomaattia

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

1/2 ruukkua tuoretta basilikaa 

suolaa, mustapippuria

loraus oliiviöljyä

Kuutioi punasipuli ja tomaatit, hienonna valkosipulinkynsi ja basilika. Sekoita kaikki ´keskenään, lorauta sekaan hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sivele patonkien  / leipäviipaleiden pintaan hieman oliiviöljyä ( voit myös hieroa pintaan valkosipulia). Paahda viipaleita uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Lusikoi päälle tomaatti-sipuliseos ja koristele nasilikanlehdellä.