Chevre chaud, eli ranskalainen vuohenjuustosalaatti

Lämpimien ja aurinkoisten kesäpäivien lounas, tai miksipä ei illallinen kuittaantuu usein salaatilla. Koska kesästä pitää nauttia, niin ruoanlaiton on oltava aika iisiä, mutta ruoan siltikin hyvää. Siispä suositukseni niihin raukeisiin lounaisiin terassilla on chevre chaud, eli ranskalainen vuohenjuustosalaatti. Helppo ja herkullinen. Lasillinen jääkylmää valkoviiniä kaveriksi, niin äkkiäkkös olet ajatuksissasi Ranskassa. Chevre chaud on nimittäin ikiaikainen ranskalainen klassikko, joka löytyy melko varmasti lähes jokaisen ravintolan listalta. 

Ranskalainen vuohenjuustosalaatti ( kahdelle)

rapeaa salaattia

pötkö vuohenjuustoa ( helpommalla pääset kun ostat sen paketin, jossa on ne valmiiksi palotellut kiekot)

patonki

pinjansiemeniä

hunajaa

karamellisoitua punasipulia / kirsikkatomaatteja

salaatinkastike

Karamellisoitu punasipuli

2 punasipulia

1 rkl voita

2 rkl fariinisokeria

2 rkl balsamicoa

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä makusi mukaan

Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi. Sulata voi ja  lisää sipulit joukkoon. Paista paistinpannulla, kunnes ovat pehmeitä. Lisää balsamico, sokeri ja mausteet, kiehauta neste.

Salaatinkastike

0,5 dl oliiviöljyä

1 rkl dijonsinappia

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl hunajaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita sinappi, hunaja ja viinietikkaa. Lisää joukkoon öljy koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Tee näin:

Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Älä polta niitä.

Leikkaa patongista 6-8 palaa. Laita jokaisen patonkiviipaleen päälle vuohenjuustokiekko. Paista patonkeja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Niin, että juusto saa vähän väriä ja alkaa sulamaan.

Kasaa salaatit lautaselle. Ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet, loraus salaatinkastiketta, karamellisoidut punasipulit ja kirsikkatomaatit.  Lisää patonginpalaset salaatin päälle. Valuta juuston päälle loraus hunajaa. 

ps. tähän salaattiin käy hienosti myös tuoreet mansikat