Helpoista helpoin jälkiruoka, eli trifle

Jälkiruoka on aterian tärkein osuus. Ainakin minun mielestäni. Siihen on kiva panostaa ja kokeilla uusia ja vähän monimutkaisiakin ohjeita. Mutta vähällä vaivallakin saa herkullisen ja maistuvan jälkiruoan onnistumaan. Sellainen on trifle, eli englantilainen kerrosvanukas. Lasiin tai kulhoon kerroksittain keksiä/ sokerikakkupalasia, marjoja/ hedelmiä ja kermavaahtoa. Muistuttaa siis perisuomalaista Pappilan Hätävaraa. Tällä kertaa minun versiossani kerroksia on vain kolme, koska en vaan raaskinut piilottaa noita tuoreita marjoja! Eli se on vähän niinkuin trifle. Ihan pelkällä kermavaahdollakaan ei tässä mennä, vaan sekaan vatkasin tuorejuustoa. 

Trifle kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jotta keksit / sokerikakkupalaset maustuvat hyvin. Aikuisten versioon voit kostuttaa nuo palaset vaikkapa jälkiruokaviinillä. Oikein jos haluat panostaa, niin sokerikakunkin voit leipoa itse. Mutta koska ajatuksena oli kertoa mutkattomasta ja nopeasta jälkiruoasta, niin ei mennä nyt siihen paistamiseen!

KERROSJÄLKIRUOKA, ELI TRIFLE ( neljälle)

2 dl kuohukermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria ( itse käytin maustamiseen lemon curdia)

marjoja / hilloa / hedelmiä

6 kpl savoiardikeksejä ( kaurakeksit, digestivet ja sokerikakkupalat käyvät hienosti)

1 dl appelsiinimehua ( jälkiruokaviiniä)

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto ja tomusokeri. Tomusokerin määrää voit muutella makeuden mukaan. 

Kasta keksit / kakunpalat appelsiinimehussa, niin että kostuvat hyvin. Lado keksikerros vuokaan tai annoslasien pohjalle. Lusikoi päälle kerros vaahtoa ja vaahdon päälle marjoja. Tee toinen kerros samalla tavalla. Koristele marjoilla.

Anna tekeytyä jääkaapissa parisen tuntia.