Henkinen porvoolainen

On kaupunkeja ja sitten on kaupunkeja. Niitä, joihin tekee mieli palata uudelleen ja uudelleen. Mulla nuo kaupungit on Nizza ja Porvoo. Vaikka maailma on täynnä mitä upeimpia paikkoja, niin aina vain nenä näyttää samoille kulmille. Että siinä mielessä en ole kovin seikkailunhaluinen ja kokeileva ihminen. Muutamia vuosia sitten en oikein voinut ymmärtää miksi ihmiset matkustavat joka vuosi samaan paikkaan..tylsää, sanoi se Mari silloin. No nyt ymmärrän..kun se henkinen koti löytyy, niin eihän sille mitään mahda. 

 Meillä on ollut tapana viettää joka syksy viikonloppu Haikon kartanossa, mutta tänä vuonna repäistiin ja siirrettiinkin tuo reissu kesälle. Ihan melkein ex tempore, joten vähän arvelutti löytyisikö keskellä parasta sesonkia enää majoitusta mutta meillä oli onnea matkassa. Ihan keskeltä vanhaa kaupunkia löytyi suloisista suloisin Old Town Bed & Breakfast Ida-Maria. Ja mikä parasta, sinne sai ottaa myös koirat mukaan. Meidän huoneemme sijaitsi joen varrella, vanhaan aittaan rakennetussa rakennuksessa. Viihtyisät ja siistit tilat, loistava palvelu ja maukas aamiainen. Lisäksi hurmaava sisäpiha täydellisillä jokinäkymillä. Tänne me menemme uudestaan.

 

Porvoo, Porvoo, Porvoo..Vanhakaupunki on kaunis kuin koru. Ihania vanhoja kujia ja mukulakivikatuja. Kauniisti entisöityjä puutaloja, joiden pihaan tekisi mieli kurkistella. Ihan sellainen nukkekotikaupunki. Suloisia kahviloita, kivoja ravintoloita, pikkuputiikkeja. Suklaapuoti, siirtomaatavarakauppa ja hurjan paljon sisustus- ja vanhan tavaran liikkeitä. Jotenkin niin hyväntuulista meininkiä ja ystävällisiä ihmisiä. Lisäksi Porvoo on varmaan yksi Suomen koiraystävällisimmistä kaupungeista. Karvakuonot ovat tervetulleita useampaan liikkeeseen, kahvilaan ja ravintolaan. Vesikuppi tulee pyytämättä ja parhaassa tapauksessa myös nakkikuppi. Koiraihmisenä tämmöistä osaa kyllä arvostaa. 

Vanhassakaupungissa kävellessä mietin aina kuinka ihana siellä olisi asua. Kauniisti entisöity talo, jonka ikkunoissa olisi pitsiverhot ja punaisia pelargonioita. Sisäpiha olisi hurmaava sekoitus villiintynyttä puutarhaa, kauniita kukkapenkkejä ja rottinkihuonekaluja. Aamukahvit jossain kivassa kahvilassa ja iltakävely pitkin joenrantaa. Päivällä pitäisi tietysti tehdä töitä, mutta lounaan nauttisin toki vanhan kaupungin kujilla. Ellen olisi lottovoittaja ja päivisin vaan vähän entisöisin pihaa ja kohentaisin taloa. Jään odottelemaan lottovottoa siltä osin. Siihen saakka mie olen sellainen henkinen porvoolainen. Otan kerran vuodessa kaiken irti siitä kauneudesta. 

Alla pari tärppiä Porvoon reissulle:

Cafe Postres, soma artisaanikahvila, jossa lähes kaikki tuotteet valmistetaan itse ja paikan päällä. Älä unohda maistaa talon omaa jäätelöä.

Porvoon Paahtimo, kahvila, baari ja kahvipaahtimo. Nauti kahvit tai lasillinen viihtyisällä terassilla ja osta mukaan paikan omaa kahvia. Paahtimo sijaitsee joen rannalla vanhassa tiilimakasiinissa.

Skafferi, ihastuttava siirtomaatavarakauppa Jokikadulla. Kahvia, teetä, mausteita..kaikenmaailman herkkuja. Ihana!

Kesäterassi Kiva, viihtyisä kesäterassi joen rannalla. Hyvä ja ystävällinen palvelu, street foodia ja koirille nakkeja :)

Ensi vuoteen, muruseni Porvoo <3