Joulun ihanin kahvikakku

Kahvi- tai kuivakakut ovat minun mielestäni jouluisen kahvipöydän ehdottomia herkkuja. Tiikerikakku ja erilaiset maustekakut ovat ne perinteiset, mutta viime joulun aikaan löysin Maku-lehden sivuilta ihanan puolukka-valkosuklaakakun ohjeen ja siitä tulikin heti suosikki. Sen verran tein muutosta, että vaihdoin valkosuklaan omar-karkkeihin, koska se yhdistelmä toimi hyvin jo siinä puolukka-omar-piirakassakin.  Kummin vaan, joko omarilla tai valkosuklaalla, ihania sattumia ne on molemmat tässä kakussa. Ja mikä parasta, tämän kakun taikina ei vaadi sen enempää kuin ainesten sekoittamisen, joten aika helppo herkkukin tämä on. Kokeiles..tästä voi tulla sinunkin suosikki!

PUOLUKKA-OMARKAKKU

150 g voita

200 g kermaviiliä

3 kpl munia

puolikas pussillinen omareita rouhittuna ( tai 130 g valkosuklaata)

5 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl leivinjauhetta

200 g puolukoita

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon. Rouhi omarit ( tai valkosuklaa).

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kaada voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi taikinaan puolukat. Vältä turhaa sekoittamista.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t 10 min, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.

Koristele kakku tomusokerihunnulla.