Kakuksi kääräisty unelmakääretorttu

 No johan on otsikko, mutta mites muuten sen muotoilisi. Eli eipäs tehdäkkään unelmakääretortusta sitä ihan perinteisintä versiota, vaan kääräistään se komeaksi kakuksi. Tällä tavalla kakkuun saadaan somat pystyraidat. Oma kakkuni on aika miniversio, paitsi korkeuden puolesta. Tästä tulee hyvinkin 6 + hengelle sopivat palaset. Ja onhan unelmakääretorttu sen verran tuhtia tavaraa, ettei sitä usemapaa palasta oikein pysty syömäänkään. Ehkä. Pohjana tässä on ihan perinteinen kaakaokääretorttupohja ja sisällä unelmakääretortun klassinen täyte, eli voikreemi. Kun koko komeus kuorrutetaan vielä kermavaahtohunnulla, on tuloksena aika syntisen hyvä kakku. 

 UNELMAKAKKU

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte

150 g huoneenlämpöistä voita

2 dl tomusokeria

2 kananmunan keltuaista

1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun kermavaahtoa & mansikoita

Valmista ensin kääretorttupohja, Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 225 asteessa, noin 8 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Valmista sitten täyte. Vaahdota voi ja tomusokeri keskenään. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri sekaan. Vatkaa kaikki kuohkeaksi.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa pohja kahdeksi ( tällä tulee aika kapea ja korkea kakku) tai neljäksi suikaleeksi pituussuunnassa. Kääri ensimmäinen suikale rullaksi ja jatka sitten seuraavalla. Nosta rulla pystyyn, kääräise kakku kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. 

Vatkaa kerma ja kuorruta kakku. Koristele mansikoilla.